News

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis de Poliție, după aglomerația de la Aeroportul din Cluj-Napoca

09.04.2020 | 17:48
Dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor deschis de Politie dupa aglomeratia de la Aeroportul din ClujNapoca
Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis de Poliție, după aglomerația de la Aeroportul din Cluj-Napoca. Sursa: INQUAM_Photos/ Raul Stef
ADVERTISEMENT

Un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost deschis de Poliție, după aglomerația cu mii de români de la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor deschis de Poliție, după aglomerația de la Aeroportul din Cluj-Napoca

În cursul zilei de joi, Poliția Română a deschis un dosar penal cu acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor după ce aproximativ 2000 de persoane care pleacă la muncă în Germania au fost înghesuite pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

”Urmare a imaginilor şi informaţiilor apărute în spaţiul public privind situaţia de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca

Astfel, în cursul zilei de joi, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situaţia persoanelor aflate în cursul dimineţii pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu” Cluj”, a transmis Poliţia Română, joi.

ADVERTISEMENT

Aproape 2000 de persoane, înghesuite pe Aeroportul din Cluj-Napoca

În cursul zilei de joi, aproape 2.000 de persoane din mai multe județe ale țării au fost înghesuite în parcarea din fața Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania și Italia, acolo unde vor munci în agricultură.

Aproximativ 13 firme charter au preluat românii spre destinație, iar primul zbor a decolat la ora 13:00, urmând ca celelalte să plece până la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, organizatorii se pare că nu au ținut cont de măsurile de protecție împotriva coronavirusului, astfel că au chemat oamenii în același timp, fapt ce a creat o aglomerație de nedescris.

Pentru a asigura ordinea, autoritățile au trimis la aeroport un număr de aproximativ 30 de jandarmi și mascați.

ADVERTISEMENT

Conform Ordonanţei Militare anunţate la sfârşitul săptămânii trecute de ministrul de Interne Marcel Vela, sunt permise zborurile efectuate de toţi operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităţilor competente din ţara de destinaţie.

ADVERTISEMENT