News

Val de plângeri penale pe numele medicilor din țară: ”Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal”

Val de plângeri penale au început să se facă pe numele medicilor din țară. Rudele pacienților cu Covid-19 îi trag la răspundere astfel și chiar prin agresări verbale.
18.01.2022 | 21:10
Val de plangeri penale pe numele medicilor din tara Multi dintre colegii mei ajung sa fie inregistrati sa fie agresati verbal
Mulțimi de plângeri penale pe numele medicilor, făcute de rudele pacienților cu Covid-19. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

”Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal”, a dezvăluit dr. Beatrice Mahler despre situația în care s-a ajuns în spitale, odată cu pandemia. Rudele pacienților infectați cu Covid-19, fie ei supraviețuitori sau decedați, au început să decurgă la astfel de gesturi și chiar să facă plângeri penale pe numele cadrelor medicale.

Sunt cazuri în care într-un singur dosar, peste 100 de angajați ai sistemului medical sunt chemați la audieri. Multe familii ale pacienților bolnavi de coronavirus nu au încredere în tratametul oferit de personalul medical, așa că îl consideră responsabil de starea celui drag.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler: ”Am învățat drumul către poliție”

“Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, ( joi, 13 ianuarie – n.red.) mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă.

Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient”, a declarat pentru Spot Media, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Medicii, acuzați de omor din culpă

Tot aceasta a mai punctat faptul că este ”traumatizant” pentru mulți medici să fie acuzați, de exemplu, de omor din culpă, în condițiile în care ei fac tot efortul pentru salvarea bolnavului de pe patul de spital.

Situația se complică atunci când doctorii trebuie să explice cum au tratat pacienții, deoarece mulți oameni nu au cunoștințe în domeniul sanitar și, de altfel, nici poliția.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte mulți oameni care înțeleg ce le spunem și înțeleg poziția noastră. Problema proceselor nu e generalizată. Dar, din păcate, am învățat drumul către secția de poliție ca să dau declarații în calitate de reprezentant legal și să fiu alături de colegii mei (…)

Pe undeva e traumatizant. E greu. Nu spun că nu se poate greși. Sunt convinsă că nu suntem perfecți. Sunt convinsă că e loc de mai bine, dar este foarte dificil să fii judecat de oameni care nu înțeleg medicina.

ADVERTISEMENT

Altfel am vorbi cu Colegiul Medicilor sau cu cei dintr-o comisie specializată și altfel vorbim cu un procuror sau cu un polițist care nu are de unde să știe ce înseamnă un act medical, atitudinea medicală și responsabilitatea pe care ne-a asumăm în urma Jurământului lui Hipocrate”, a mai mărturisit Beatrice Mahler.

Avocata Roxana Partene a declarat pentru sursa menționată anterior că nu există, momentan, o decizie definitivă asupra unui caz din țară referitor la malpraxis, în cazul pacienților tratați de SARS-COV2.

Tot aceasta a mai precizat că medicii și asistenții sunt la începutul derulării procesului doar martori. Pot prezenta în favoarea lor date și probe care să contrazică acuzațiile rudelor.

“În cazul procesului penal pot fi administrate probatorii inclusiv cu expertiză medico-legală în care să se solicite opinia unui expert și acesta precizează concret dacă a existat sau nu o situație de malpraxis”, a declarat Roxana Partene.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”