News

Dosarele celor cinci pacienți Covid răpuși de infecții nosocomiale în spitalul de campanie ROL 2, inaugurat de Klaus Iohannis

04.01.2021 | 11:40
Dosarele celor cinci pacienti Covid rapusi de infectii nosocomiale in spitalul de campanie ROL 2 inaugurat de Klaus Iohannis
ADVERTISEMENT

De parcă infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu ar fi un necaz suficient de mare, acești pacienți trebuie să îndure și multitudinea de germeni multirezistenți la antibiotice care își fac veacul în spitalele patriei. Un exemplu concret este ROL 2, clinica militară inaugurată cu surle și trâmbițe de președintele Klaus Iohannis în curtea Institutului de Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni pentru sporirea capacității medicale și prevenirea infecțiilor instalate în vechile secții ATI.

Potrivit Libertatea.ro, cinci pacienți Covid cu vârste cuprinse între 58 și 84 de ani și-au găsit sfârșitul aici, în noiembrie 2020, din cauza infecțiilor nosocomiale, deși autoritățile dădeau asigurări că noul spital de campanie este o garanție a curățeniei și siguranței tuturor celor care îi trec pragul.

ADVERTISEMENT

De altfel, cadrele medicale au atras în nenumărate rânduri atenția că infecțiile intraspitalicești reduc drastic șansele de recuperare a bolnavilor: „Pacienții se negativează la COVID, dar se suprainfectează cu bacterii agresive, fatale”. Demersul lor a rămas, însă, de fiecare dată, fără ecou.

Cinci pacienți au fost uciși de infecții nosocomiale în noul spital de campanie ROL 2

Tocmai am vizitat acest spital, care, în timp record, a fost asamblat aici, în această locație, un spital militar care este pregătit să primească pacienții care vor fi trimiși aici cu simptome de COVID-19. Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile.

ADVERTISEMENT

Am vizitat toate secțiile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune. Iată, deci, că suntem pregătiți.

România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii”, a declarat președintele Klaus Iohannis în timpul vizitei efectuate pe 28 martie 2020 la noul campus medico-militar Covid al Spitalului Militar Central, amplasat în curtea Institutului de Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni.

ADVERTISEMENT

Dosarele celor cinci pacienți răpuși de nosocomiale în spitalul de campanie inaugurat de Klaus Iohannis

Pacient 1 – decedat

61 de ani – Proteus Mirabilis în aspirat bronșic prelevat pe 9 noiembrie – tratament cu Colistin. „Se decide inițierea antibioterapiei profilactice adoptate la profilul epidemiologic al secției. Se declară EXITUS în data de 11 noiembrie 2020”, scrie în epicriza pacientului.

Pacient 2 – decedat

84 de ani – Pseudomonas Aeruginosa în aspirat bronșic prelevat pe 3 noiembrie – tratament cu Colistin. „Bronhopneumonie, sepsis nespecific. Se declară EXITUS în data de 14 noiembrie”, scrie în epicriza pacientului.

ADVERTISEMENT

Pacient 3 – decedat

58 de ani – Acinetobacter Baumanii în aspiratul bronșic prelevat pe 3 noiembrie. „Bronhopneumonie nespecifică, se declară EXITUS în data de 13 noiembrie”, se arată în foaia de observație.

Pacient 4 – decedat

68 de ani – Acinetobacter Baumanii și Candida Albicans în aspiratul bronșic prelevat pe 9 noiembrie, Klebsiella Pneumonicae în hemocultura din 10 noiembrie. „Bronhopneunomie nespecifică”, este diagnosticul specificat în fișa medicală a bărbatului care a decedat pe 18 noiembrie.

Pacient 5 – decedat

71 de ani – Acinetobacter Baumanii în sonda de intubație și Pseudomonas Aeruginosa în hemocultură, ambele analize prelucrate pe 18 noiembrie. Pacienta a decedat 5 zile mai târziu.

ADVERTISEMENT