ADVERTISEMENT
News

Dosarul Colectiv, reunit din nou și amânat până la toamnă

La doar două zile după ce fuseseră despărțite, dosarele Colectiv au fost reunite.
Autor: Anca Flondor | 16.06.2021 | 16:51
Dosarul Colectiv, reunit din nou și amânat până la toamnă
Dosarul Colectiv, reunit din nou și amânat până la toamnă. Sursa foto: hepta.ro

Instanța și-a dat seama că lucrurile se complică, așa că a decis să reunească cele două dosare Colectiv și a stabilit un nou termen în proces, pentru toamna acestui an.

ADVERTISEMENT

Pe data de 14 iunie, magistrații deciseseră separarea dosarelor. Curtea de Apel a vrut să finalizeze procesul Colectiv, urmând ca patronii clubului să fie judecați separat de fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcționarii din primărie și cei doi pompieri.

Dosarul Colectiv, reunit din nou și amânat până la toamnă

Curtea de Apel București a pus în discuție din oficiu, marți, reunirea dosarelor în cazul Colectiv.

ADVERTISEMENT

Asta la doar o zi după ce deciseseră să formeze două dosare, dorindu-se ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcționarii din primărie și cei doi pompieri să fie judecați separat de patronii clubului.

Miercuri, s-au răzgândit din nou. Cele două dosare au fost reunite, iar termenul de judecare este în toamna acestui an.

ADVERTISEMENT

Judecătorii și-au dat seama că există mai multe complicații de ordin tehnic ca urmare a deciziei de împărțire a dosarului. După ce au fost audiați zeci de martori, magistrații nu pot să ajungă la un consens când vine vorba despre încadrarea juridică a faptelor pentru unii inculpați.

Luni ar fi trebuit să aibă loc dezbaterea finală

Luni, instanța ar fi trebuit să înceapă dezbaterile finale în dosarul Colectiv. În plus ar fi trebuit să se pronunțe și cu privire la încadrarea juridică a faptelor pentru o parte dintre inculpați (cerere făcută din oficiu de judecători).

ADVERTISEMENT

La începutul ședinței însă, judecătorii au anunțat că în această speță au opinii diferite, astfel trebuie alcătuit un complet de divergență și chemat un al treilea judecător.

Astfel, s-a decis ca într-un dosar să fie judecați pe latură penală cei trei patroni ai clubului Colectiv, cei trei pirotehniști, patroana firmei de artificii și directorul firmei de artificii.

ADVERTISEMENT

În al doilea dosar au fost incluși Cristian Popescu-Piedone, funcționarii din primărie și cei doi pompier. Doar că aici judecătorii trebuiau să decidă cum vor fi încadrate faptele. În funcție de acest lucru se stabilesc pedepsele.

În primă instanță, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!