Dosarul “Casa Vernescu”. Notarul care l-ar fi înşelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani de închisoare

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
10/08/2016, 18:17
Dosarul “Casa Vernescu”. Notarul care l-ar fi înşelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani de închisoare

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o, miercuri, la zece ani de închisoare pe Roxana Oprescu, notarul public care l-ar fi înşelat pe Gigi Becali cu un milion de euro, după ce a eliberat un fals certificat de moştenitor pentru Casa Vernescu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Magistraţii Curţii de Apel au condamnat-o la zece ani de închisoare pe Roxana Oprescu, notarul acuzat de abuz în serviciu şi fals, după ce a eliberat un certificat de moştenitor pentru Casa Vernescu. Pedeapsa a fost calculată ţinând cont şi de faptul că inculpata a fost condamnată definitiv la 8,5 ani de închisoare în alt dosar.

Instanţa a condamnat-o pe Roxana Oprescu la două pedepse de câte patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi alte două pedepse de câte cinci ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, dispunând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani.

Judecătorii au constatat că Oprescu mai are o pedeapsă definivă dispusă în 17 martie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că au sporit pedeapsa dispusă miercuri cu cinci ani, rezultând o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa i-a interzis Roxanei Oprescu să mai exercite funcţia de notar public pe durata executării pedepsei cu închisoarea şi cinci ani după executare.

Citeşte mai mult pe romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×