News

Dosarul City Insurance ajunge pe masa DIICOT. Decizia, luată de Parchetul General

Dosarul City Insurance deschis recent de procurori ajunge pe masa DIICOT. Această decizie a fost luată de Parchetul General.
07.10.2021 | 20:37
Dosarul City Insurance ajunge pe masa DIICOT Decizia luata de Parchetul General
Dosarul City Insurance ajunge pe masa DIICOT. Decizia, luată de Parchetul General. Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Dosarul City Insurance, deschis după ce compania de asigurări a intrat în faliment, a fost preluat de DIICOT de la Parchetul General, scrie Hotnews, care citează surse din instituție.

​Parchetul a luat această decizie pentru a analiza dacă se impune o eventuală reunire cu un alt dosar aflat deja la DIICOT.

ADVERTISEMENT

Dosarul aflat la Parchetul general anchetează posibile infracțiuni de delapidare și spălare de bani, iar prejudiciul estimat se ridică la 28 de milioane de euro.

Dosarul City Insurance a fost trimis la DIICOT de Parchetul General

Pe 17 septembrie, Autoritatea de Supraveghere Fianciară (ASF) a anunţat că va trimite în faliment compania de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din Romania cu o cotă de piaţa de 45%.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că nu a venit niciun investitor să o salveze, iar indicatorii de capital nu au fost restabiliți.

La nicio săptămână distanță, pe 23 septembrie, procurorii au descins la sediul central al City Insurance, pentru a ridica o serie de documente.

ADVERTISEMENT

Parchetul General a transmis că acțiunea s-a desfășurat într-un dosar de spălare de bani, delapidare, fals şi abuz în serviciu.

”Astăzi (n.r. joi), 23 septembrie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare o ordonanță de ridicare de înscrisuri”.

ADVERTISEMENT

”Cercetările sunt efectuate de Secția de urmărire penală și criminalistică sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, spălare a banilor, fals și abuz în serviciu și vizează activitatea unei societăți de asigurare – reasigurare”, au informat procurorii, la acea dată.

Plângere la DIICOT din partea acționariatului City Insurance

Scandalul falimentului City Insurance s-a intensificat în ultimele zile ale lunii septembrie și a căpătat iz penal.

Conform datelor, Digi24, cea mai recentă plângere în acest caz a ajuns la DIICOT chiar din partea acționariatului City Insurance.

Acesta ar acuza angajații din România care au gestionat compania de mai multe infracțiuni. Printre acestea: constituire de grup infracțional, bancrută frauduloasă. Investigația a fost deja pornită, iar în urma ei procurorii au solicitat mai multe documente pentru a verifica toate acuzațiile.

Compania City Insurance a fost o companie deţinută de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, şi de investitorii italieni. Firma de asigurări s-a dezvoltat pe piață după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA.

ADVERTISEMENT
Tags: