News

Dosarul “Colectiv”. Curtea de Apel București amână din nou pronunțarea definitivă. Update

Curtea de Apel București ar putea da joi o sentință definitivă în dosarul "Colectiv", în care Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu
03.03.2022 | 14:36
Dosarul Colectiv Curtea de Apel Bucuresti amana din nou pronuntarea definitiva Update
Curtea de Apel București urmează să se pronunțe definitiv în dosarul "Colectiv". sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
03-03-2022
12:35

Curtea de Apel Bucureşti amână din nou pronunțarea sentinței definitive

Curtea de Apel Bucureşti a amânat din nou pronunțarea sentinței definitive în dosarul “Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Pronunțarea sentinței definitive a fost amânată pentru data de 15 aprilie.

După cinci ani de procese, Curtea de Apel București ar putea da joi, 3 martie, o sentință definitivă în dosarul “Colectiv”. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian-Popescu Piedone, urmează să afle dacă va merge sau nu la închisoare.

Curtea de Apel București ar putea da joi o sentință definitivă în dosarul “Colectiv”

Curtea de Apel București este așteptată să se pronunțe definitiv în dosarul “Colectiv”, deschis în urma incendiului din data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv din Capitală, unde au murit 64 de persoane, iar alte 146 au fost mutilate pe viață.

ADVERTISEMENT

Pronunțarea sentinței definitive a fost amânată de Curtea de Apel București în data de 3 ianuarie.

La ultimul termen al procesului, din 21 decembrie 2021, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde.

ADVERTISEMENT

În schimb, procurorii au cerut pedepse “orientate spre maximumul prevăzut de lege” şi cu executare, atât pentru fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, cât și pentru funcţionarii din Primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Procurorii și-au motivat cererea prin faptul că au ars oameni, și nu doi, ci un cimitir, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ce condamnări a dat Tribunalul București în dosarul “Colectiv”

În data de 16 decembrie 2019, Tribunalul București a decis mai multe condamnări, iar acum procesul se află în faza de apel.

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu după ce a eliberat autorizaţii de funcţionare pentru clubul Colectiv.

ADVERTISEMENT

Cei trei patroni ai clubului în care a avut loc tragedia, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost condamnați la 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, Daniela Niţă, care a decedat între timp, a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Acestea sunt doar câteva dintre condamnările din acest dosar, în care Curtea de Apel București urmează să se pronunțe definitiv.

ADVERTISEMENT