Hotnews

DOSARUL COLECTIV. DNA: “Cadre militare de la ISU Bucureşti, suspectate de ABUZ ÎN SERVICIU”

Procurorii DNA anchetează cadre militare ale Institutului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul Colectiv....
Autor: Ionuţ Cataramă | 07.11.2015 | 00:03
DOSARUL COLECTIV. DNA:

Procurorii DNA anchetează cadre militare ale Institutului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul Colectiv.

“Sesizarea din oficiu cu referire la aceasta ultimă faptă a avut în vedere că incendiul produs în data de 30.10.2015, în incinta Clubului Colectiv, a avut drept consecinţă decesul a 32 persoane şi rănirea gravă a peste 140 persoane, precum şi datele şi informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora clubul în cauză ar fi fost avizat pe linie P.S.I. şi ar fi fost controlat de către cadre militare din raza de competenţă pe linia respectării normelor legale referitoare la securitatea la incendiu”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Procurorii DNA au ridicat, vineri dimineaţă, documente de la Primăria Sectorului 4 şi de la Administraţia financiară în dosarul în care anchetează modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv. La sediul DNA a fost adus din arestl şi unul dintre patronii clubului, cel care a depus cererea de obţinere a avizului de la autoritatea locală.

Procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus urmărirea penală faţă de mai multe fapte, presupus a fi săvârşite de persoane cu atribuţii de decizie şi avizare din Primăria Sectorului 4 Bucureşti: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat şi complicitate), fals intelectual (autorat şi complicitate).

Sursă: www.evz.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!