News

Dosarul de evaziune fiscală al lui Dan Vîlceanu, clasat. Ce acuzații i se aduceau

Dosarul de evaziune fiscală al lui Dan Vîlceanu a fost clasat.
18.08.2021 | 19:50
Dosarul de evaziune fiscala al lui Dan Vilceanu clasat Ce acuzatii i se aduceau
ADVERTISEMENT

Dosarul de evaziune fiscală pe numele lui Dan Vîlceanu, devenit proaspătul ministru al Finanţelor, a fost clasat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul de evaziune fiscală al lui Dan Vîlceanu, clasat de Parchet

În același dosar sunt vizați părinţii lui, prin firma deținută de aceștia, anume Trefo SRL din Rovinari, conform G4media.ro. Potrivit informațiilor, în anul 2019 ANAF Gorj a făcut mai multe inspecții la această firmă.

ADVERTISEMENT

Aceasta îi aparține Elisabetei Vîlceanu şi este condusă de Eugen Vîlceanu, aceștia fiind părinţii deputatului PNL Dan Vîlceanu, care a devenit de miercuri ministru al Finanțelor.

Inspectorii ANAF au primit mai multe sesizări privind această firmă, referitoare la unele tranzacții fictive, care aveau singurul scop de a scădea impozitul pe profit şi de a deduce TVA.

ADVERTISEMENT

Mai precis, într-o investigație jurnalistică, se arăta că în această firmă a fost sesizat un comportament „tip fantomă” de la niște firme care au livrat materie primă către compania menționată deja.

Ceea ce a ridicat suspiciuni în acest caz este semnătura care era folosită. Toate facturile erau semnate de către persoane numite „Stănescu”, iar scrisul era exact același, chiar dacă se presupunea că este vorba despre persoane diferite, din județe diferite ale țării.

ADVERTISEMENT

Directorii ANAF, mutați în alt județ după investigația asupra lui Dan Vîlceanu

După ce a avut loc această investigație asupra familiei Vîlceanu, directorii ANAF Gorj au fost mutați în alte județe, conform jurnalistului Narcis Daju.

Atunci, actualul ministru de Finanțe Dan Vîlceanu nega toate aceste acuzații, pentru romanialibera.ro.

ADVERTISEMENT

Ulterior, directorii ANAF Marin Ciumag şi Alin-Gabriel Goleanu au revenit în funcții, după ce au dat instituţia în judecată.

„Autorul materialului, prin divagare, foloseşte numele ministrului de finanţe (n.red. la acea vreme fiind Florin Cîţu) pentru a denigra şi a creşte artificial anvergura articolului şi amploarea ueni campanii mediatice de denigrare a mea, pe care autorul articolului, Narcis Daju, fost ofiţer de informaţii, o orchestrează, alături de un grup de interese politico-economice din judeţul Gorj.

Precizez că detaşările, demiterile şi alte decizii privind funcţiile publice de conducere din cadrul instituţiilor deconcertate, în speţă Direcţia Finanţelor Publice Gorj, sunt apanajul preşedinteleui ANAF, nu al lui Dan Vîlceanu”, a spus deputatul PNL.

ADVERTISEMENT