News
notix pixel id

DOSARUL “DEMISIA în 5 minute”. Instanţa a decis redeschiderea urmăririi penale împotriva lui Traian Băsescu

Judecătoria Sectorului 5 a decis, vineri, redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu în Dosarul "Demisia în 5 minute", informează România TV. Instanţa a...
05.12.2015 | 00:00
DOSARUL

Judecătoria Sectorului 5 a decis, vineri, redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu în Dosarul “Demisia în 5 minute”, informează România TV. Instanţa a admis astfel cererea depusă de Parchetul General în legătură cu declaraţia făcută de fostul preşedinte în 2007 în contextul demersurilor de suspendare din funcţie.

Traian Băsescu a declarat la ultima înfăţişare de la Judecătoria Sectorului 5, pe 26 noiembrie, că i se reproşează că a făcut “declaraţia politică legată de demisia în 5 minute, dar acesta a revenit în aceeaşi zi anunţând că nu mai demisionează”.

“Dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamaţii făcute de un domn din Craiova, în 2007. Mi se reproşează că am făcut declaraţia politică legată de demisia în 5 minute, dar eu am revenit în aceeaşi zi anunţând că nu mai demisionez”, a precizat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat a adăugat că înaintea redeschiderii dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze Constituţia şi deciziile CCR. “Cred că înainte de a cere redeschiderea dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze şi Constituţia României şi deciziile CCR. Nu au avut timp să citească. Mergem la Parchet cu Constituţia şi deciziile CCR care dau deplină libertate preşedintelui României la declaraţii politice, atitudini, poziţii, exprimarea unor puncte de vedere care vizeaza nu doar ţara, dar şi pe el însuşi”, a precizat Traian Băsescu.

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu pe baza unei plângeri depuse împotriva fostului preşedinte de Ioan Şerb. Iniţial, cererea Parchetului a fost trimisă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei sectorului 5.

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute. “În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional”, spunea atunci şeful statului, într-o declaraţie de presă.

Ulterior, Băsescu a renunţat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Băsescu în urma unor plângeri depuse împotriva lui de diverse persoane.

Sursă: www.romaniatv.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri