News

Dosarul Elenei Udrea privind campania electorală din 2009, amânat! Ce i s-a întâmplat judecătorului

13.06.2019 | 13:48
Dosarul Elenei Udrea privind campania electorala din 2009 amanat Ce i sa intamplat judecatorului

Elena Udrea va mai trebui să aștepte, până la aflarea unui verdict în procesul său privind campania electorală din 2009. Completul de judecată au decis în cursul zilei de joi, 13 iunie să amâne cauza până în toamnă, întrucât unul dintre magistrați s-a pensionat.

Se amână decizia în procesul Elenei Udrea. Explicația judecătorilor

Anunțul a fost făcut de Vasile Pleșa, avocatul lui Gheorghe Nastasia, inculpat la rândul său în dosar, alături de fostul ministru al Turismului. Procesul se va relua pe data de 12 septembrie, cauza urmând a fi judecată de un alt complet.

Judecătorul de caz ne-a anunţat astăzi că se va pensiona. Nu s-a mai efectuat niciun act de judecată, pentru că dacă se va pensiona, în cauză va intra un alt judecător. Pentru a evita să se ia de la început efectuarea unor acte de judecată de noul judecător, astăzi s-a acordat un termen în luna septembrie, tocmai pentru ca judecătorul care va prelua dosarul să se pronunţe pe toate chestiunile ce ţin de desfăşurarea acestui proces” , a declarat avocatul.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, inculpate în dosarul finanțării ilegale ale alegerilor din 2009. Sursa foto.banatulazi.ro
Elena Udrea și Ioana Băsescu, inculpate în dosarul finanțărilor ilegale ale campaniei alegerilor din 2009. Sursa foto.banatulazi.ro

Dosarul vizează finanțarea alegerilor electorale din 2009. Ioana Băsescu, printre iculpați

Ioana, fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, se numără la rândul său printre inculpații în acest dosar ce are ca obiect finanțarea campaniei pentru alegerilor electorale desfășurate în anul 2009. Mai concret, procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată în 2017 pe Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului la vremea respectivă, aceasta fiind acuzată de spălare a banilor și instigare la luare de mită.

Totodată, Ioana Băsescu  este acuzată că, în calitatea sa de notar public, ar fi insitgat la delapidare și spălare de bani, printre inculpați aflându-se și jurnalistul Dan Andronic, pentru mărturie micninoasă și favorizarea făptuitorului.

În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare” , se arată în comunicatul dat publicității de DNA, la scurt timp după întocmirea acestui dosar.

Tags: