News

Dosarul în care medicul Gheorghe Burnei era acuzat de mutilarea unor copii, clasat. ”Nu mai există justiție în țara asta”

O nouă victorie în instanță pentru medicul ortoped Gheorghe Burnei. Dosarul în care acesta era era acuzat de mutilarea mai multor copii a fost clasat.
31.01.2023 | 20:06
Dosarul in care medicul Gheorghe Burnei era acuzat de mutilarea unor copii clasat Nu mai exista justitie in tara asta
Suspectat de mutilarea mai multor copii, medicul Gheorghe Burnei scapă de acuzații. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, în 2021, doctorul Gheorghe Burnei a reușit, în februarie 2022, să obțină în instanță returnarea unor bunuri confiscate. Între timp, ortopedul primește noi vești bune de la magistrați.

Suspectat de mutilarea mai multor copii, medicul Gheorghe Burnei scapă de acuzații

În această săptămână, dosarul în care Gheorghe Burnei era acuzat că a mutilat mai mulți copii prin operații experimentale a fost clasat.

ADVERTISEMENT

Termenul de prescripție în dosarul care îl viza pe cunoscutul medic ortoped ar fi intervenit încă de acum 6 ani, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Printre cazurile din acest dosar se află și cel al Amirei Hamed, o fetița care a trecut prin mâinile medicului Burnei pe când avea doar 1 an.

ADVERTISEMENT

Avocata familiei victimei, Iuliana Culachi, a explicat pentru Libertatea cum au motivat procurorii decizia de clasare.

”În cazul Amirei, au motivat că prima intervenție chirurgicală care a avut drept consecință vătămarea corporală a fost săvârșită în anul 1998.

ADVERTISEMENT

Susțin că intervențiile ulterioare, până în anul 2014 au avut indicație medicală de corectare a deficitelor motorii, a.i. nu se circumscriu elementelor de tipicitate ale infracțiunii de vătămare corporală”, a explicat Culachi.

Reacție de revoltă a mamei unui pacient al medicului Gheorghe Burnei: ”Copilul meu a rămas cu infirmități pe viață”

Familia fetei acuză autoritățile că au întârziat procesul, motiv pentru care va ataca ordonanța de clasare la CEDO.

ADVERTISEMENT

Emiliana Iliescu, mama Amirei, este revoltată de decizia Parchetului în cazul medicului Gheorghe Burnei.

”Nu mai există justiție în țara asta, îmi pare rău s-o spun. Aveam așteptări. Încă mai speram. Am fost și anul trecut la procurorii care au clasat acum cazul. După protest (n.r. cel din 1 iunie în fața INML), Comisia Superioară a recunoscut că fetița mea a fost operată degeaba la piciorul drept, cel sănătos, și că restul operațiilor nu trebuiau făcute. Ce mai contează, nu-i așa, dacă intervine prescripția faptelor?!

Copilul meu a rămas pe viață cu infirmități grave. Nu doar prima operație, cea care se încadrează la vătămare corporală, l-a nenorocit, ci toate celelalte care au urmat. A existat un șir lung de complicații. Deznodământul e în fața tuturor”, a spus femeia, pentru publicația citată.

Reamintim că, pe 31 martie 2021, Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Pe numele lui Burnei au fost depuse mai multe plângeri din partea părinților pacienților.

Inițial, procurorii au arătat că, în perioada mai – decembrie 2016, chirurgul pediatru ar fi luat mită 3.250 de euro şi aproape 40.000 de lei de la 22 de părinţi, încercând ulterior să ”ascundă” banii primiți în diverse contracte de donații.

ADVERTISEMENT