News

Dosarul mitei de 22 milioane euro de la Aeroportul Otopeni. Fostul director al CNAB ar putea scăpa de închisoarea cu executare

George Alexandru Ivan, fostul director al CNAB, ar putea scăpa de închisoarea cu executare, în dosarul mitei de 22 de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni.
17.05.2023 | 18:46
Dosarul mitei de 22 milioane euro de la Aeroportul Otopeni Fostul director al CNAB ar putea scapa de inchisoarea cu executare
Fostul director al CNAB ar putea scăpa de închisoarea cu executare. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Facebook/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), George Alexandru Ivan, ar putea scăpa de pedepasa închisorii cu executare, după ce ar fi încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul mitei de 22 de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni.

Ar putea scăpa de închisoare, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției

Conform unor surse neoficiale, citate de publicația G4media.ro, George Alexandru Ivan ar putea scăpa de închisoarea cu executare, după ar fi căzut de acord cu procurorii pentru pedeapsa cu suspendare. În schimb, potrivit acelorași surse, Ivan a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

ADVERTISEMENT

George Alexandru Ivan a fost acuzat de trafic de influență, fiind arestat preventiv în luna aprilie, după izbucnirea acestui scandal, alături de alți trei oameni de afaceri, și anume Laurențiu Tănăsescu, Cătălin Lăscuț și Cristian Bălan.

În martie 2023 au avut loc percheziții de amploare la Aeroportul Otopeni, într-un dosar instrumentat de DNA privind licitații pentru spații comerciale. Conform procurorilor DNA, fostul director al CNAB ar fi obținut 22,4 milioane de euro mită.

ADVERTISEMENT

Banii erau primiți de acesta pentru a prelungi anumite contracte privind spații comerciale din Aeroportul Otopeni. Contractele încheiate de CNAB intră în subordinea Ministerului Transportului.

Prin urmare, Alexandru Ivan ar fi lăsat „să se creadă că are influență asupra ministrului transporturilor și directorului general al CNAB, că îi va determina pe aceștia să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu în legătură cu prelungirea pe diverse perioade de timp (un an sau cinci ani) a unor contracte pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni”, potrivit acuzațiilor DNA.

ADVERTISEMENT

Nume grele din politică, în stenogramele din dosar

Amintim că perchezițiile au avut loc la sfârșitul lunii martie, iar faptele s-ar fi produs de la finalul anului 2021 până în martie 2023. De asemenea, în stenogramele din dosar au apărut nume mari din politică.

Pe lângă cel al ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, au fost vehiculate în discuțiile telefonice interceptate în dosar, și numele președintelui PSD, Marcel Ciolacu, dar și cel al europarlamentarului PNL Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

„Eu anul trecut prima dată m-am dus la Marcel…Mă duc la Marcel și l-am rugat…Să-l sune pe Grindeanu să facă asta, să îmi dea și mie o prelungire de 3,5,7 ani”, ar fi spus Cătălin Lăscuț în una dintre aceste conversații telefonice.

ADVERTISEMENT
Tags: