News

Dosarul morții actorului Bogdan Stanoevici, clasat de procurori. Diana Șoșoacă, prima reacție

14.03.2021 | 12:49
Dosarul mortii actorului Bogdan Stanoevici clasat de procurori Diana Sosoaca prima reactie
ADVERTISEMENT

Procurorii au clasat dosarul morții actorului Bogdan Stanoevici, considerând că nu există nicio suspiciune asupra morții sale, în ciuda celor susținute de senatorul Diana Șoșoacă.

UPDATE/ Diana Șoșoacă a reacționat după ce a aflat vestea. „Trăim în statul neofascist România, acolo unde nici măcar justiţia nu mai e independentă. Unde parchetul nu solicită şi nu face expertizele medico-legale, drept pentru care doamna sau domnul procuror vor trebui să răspundă din punct de vedere penal. Nu sunt singură. Am o întreagă echipă de avocaţi şi foarte mulţi procurori şi judecători care sprijină această luptă. Mă voi duce la CEDO. A câta condamnare pentru România o să fie aceasta?”, a declarat Șoșoacă la România TV.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru a murit în luna ianuarie după ce s-a infectat cu Covid-19, iar dosarul a fost deschis la inițiativa Dianei Șoșoacă, o apropiată a lui Stanoevici.

Magistrații de la Parchetul Tribunalului București au decis să claseze dosarul pentru că ”nu există suspiciuni”, după ce au fost analizate toate actele medicale din timpul internărilor pe care actor le-a avut.

ADVERTISEMENT

Dosarul morții lui Bogdan Stanoevici, clasat de procurori

Diana Șoșoacă făcuse o plângere spre Parchetul General, cauză declinată în acel moment de Parchetul Capitalei. „Având în vedere bătaia de joc a sistemului să îl facă victimă COVID, pe actele lui a scris că e mort din cauza Sars CoV-2. Am intervenit câţiva prieteni şi în urma faptului că ni s-a comunicat de la spital şi actele medicale, ni s-a spus că ultimul test pentru depistarea COVID din 6 ianuarie e negativ, la fel şi în 8 decembrie.

Ulterior, s-a făcut bine, a avut alte probleme, o pneumonie. Nu a vrut să vină la spital din cauza sistemului şi a murit exact în acest sistem. Formulăm plângere penală, solicităm autopsie. Îmi pare rău pentru familie, dar să se facă anchetă în acest caz”, spunea Şoşoacă, la Parchetul General.

ADVERTISEMENT

De altfel, în rândul susținătorilor lui Stanoevici sau a Dianei Șoșoacă s-a lansat ipoteză conform căreia Stanoevici a murit de infecții nosocomiale din spital, nicidecum de Covid-19. Stanoevici a fost ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta, dar și manager al Circului Globus și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

De aesmenea, Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție.‪

ADVERTISEMENT

Stanoevici era unul dintre contestatarii măștilor de protecție, considerând că „botnița” nu ar trebui purtată. “Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative.

Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, explica Stanoevici. Din păcate pentru el, Covid-19 a fost o realitate cruntă, care nu a mai ținut cont de mască.

ADVERTISEMENT