Dosarul morţii lui Dan Condrea a fost CLASAT de procurori: A FOST SINUCIDERE

Iuliana Spirache   
in Hotnews
20/07/2016, 19:52
Dosarul morţii lui Dan Condrea a fost CLASAT de procurori: A FOST SINUCIDERE

Dosarul morţii lui Dan Condrea a fost soluţionat ca sinucidere şi a fost clasat, a anunţat, miercuri, Parchetul General. Potrivit procurorilor, moartea lui Dan Condrea a fost violentă, dar nu există indicii care să arate o posibilă crimă.

Dan Condrea a murit în urma unui act suicidal, a anunţat miercuri procurorul Cornelia Adriana Şandru, consilier personal al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au finalizat cercetările în dosarul privind accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa, pe 22 mai, Dan Condrea, patronul companiei Hexi Pharma, aflată în centrul scandalului dezinfectanţilor diluaţi.

Din cercetarea la faţa locului şi din probele administrate de procurori a rezultat că:

– urmele de rulare aveau o traiectorie oblică spre dreapta, cu o lungime de 53,2 metri, poziţionată pe acostament şi pe spaţiul verde

– s-a constatat lipsa urmelor de frânare ori de evitare a copacului

– urmele de rulare indică faptul că autoturismul şi-a shimbat la un mmoment dat direcţia de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabiluui, unde se aflau copaci

– în zonă nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staţionare

Totodată, raportul de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul Medico-Legal Ilfov a concluzionat că moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire de corpuri şi planuri dure cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul urmare a unui impact cu un obstacol, politraumatism rutier şi sunt în legătură de cauzalitate directă, necondiţionată, cu decesul.

La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menţionat. Evenimentul rutier s-a produs în condiţii de vizibilitate bună şi carosabil uscat şi fără denivelări sau obstacole pe direcţia de deplasare.

“Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică şi ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză rezultă că autoturismul, fără a avea defecţiuni la sistemul de frânare ori direcţie, având o viteză de peste 100 km/h şi fără a i se acţiona sistemul de frânare a intrat în oliziune cu obstacolul ca urmare a conducătorului auto, care a schimbat direcţia de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului deşi era evident că o atare acţiune determină o stare de pericol grav şi iminent, decesul reprezentând consecinţa uni act suicidal”, a anunţat procurorul Cornelia Adriana Şandru.

Dan Condrea a murit pe 22 mai, în urma unui accident produs pe un drum din judeţul Ilfov, în apropiere de localitatea Buftea. În luna iunie, procurorul general Augustin Lazăr declara că anchetatorii iau în calcul ipoteza unei sinucideri, însă acest lucru trebuie confirmat de probe.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, anunţase săptămâna trecută că, potrivit raportului de expertiză tehnică în cazul accidentului în urma căruia a murit patronul Hexi Pharma Dan Condrea, maşina pe care acesta o conducea nu prezenta probleme de frână sau de direcţie în momentul impactului.

Sursă: romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×