ADVERTISEMENT
News

Dosarul privind decesul iranianului Mansouri Gholam Reza, clasat. Bărbatul s-a sinucis

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 17:44
Dosarul privind decesul iranianului Mansouri Gholam Reza, clasat. Bărbatul s-a sinucis
Politisti criminalisti transporta corpul cetateanului iranian Gholam Reza Mansouri, dupa ce a cazut de la etajul superior in lobby-ul hotelului, in Bucuresti, vineri, 19 iunie 2020. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Dosarul privind decesul iranianului Mansouri Gholam Reza a fost clasat. Concluzia anchetatorilor este că bărbatul s-a sinucis.

ADVERTISEMENT

Conform procurorilor, el a eliberat camera din Hotelul Duke în care fusese cazat, iar după îndeplinirea formalităţilor de plecare, a urcat special cu liftul până la etajul 5 al hotelului.

De acolo, 57 de secunde mai târziu, s-a prăbuşit. Parchetul Tribunalului Bucureşti precizează că bărbatul era singurul client al hotelului şi că nicio altă persoană nu a fost implicată.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu dosarul privind decesul iranianului Mansouri Gholam Reza

”La data de 03.09.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus clasarea cauzei având ca obiect decesul cetăţeanului iranian Mansouri Gholam Reza, survenit la data de 19.06.2020 în incinta Hotelului Duke din mun. Bucureşti.

Pentru a dispune astfel, procurorii au stabilit că Mansouri Gholam Reza s-a precipitat de la etajul 5 al hotelului prin iluminatorul interior, de la o înălţime de 20 de metri, lovindu-se de podeaua de la parterul hotelului, decedând pe loc, la ora 14:27:56, ca urmare a leziunilor incompatibile cu viaţa, acţiunile sale constituind un act suicidar.

ADVERTISEMENT

Cetăţeanul iranian eliberase camera ocupată de la etajul 6 al hotelului şi îndeplinise formalităţile de plecare, după care a urcat cu liftul de la parter până la etajul 5, de unde s-a precipitat.

S-a mai stabilit că din momentul urcării în liftul de la parter şi până în momentul decesului au trecut 57 de secunde, cetăţeanul iranian fiind singurul client din hotel.

ADVERTISEMENT

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că nicio altă persoană nu a fost implicată în precipitarea cetăţeanului iranian”, precizează Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Vă readucem aminte că la data producerii evenimentului, Mansouri Gholam Reza era implicat într-o procedură de extrădare aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Acesta era supus măsurii preventive a controlului judiciar, având interdicţia de a părăsi ţara şi obligaţia de a se prezenta la organul de poliţie conform unui program de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Identitatea cadavrului a fost stabilită în baza paşaportului găsit în vestimentaţia acestuia şi a înscrisurilor obţinute de la hotel, respectiv de la instanţa de judecată.

”Pentru stabilirea situaţiei de fapt menţionate mai sus, procurorii au avut în vedere, în principal, următoarele: constatările efectuate şi probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului, declaraţiile martorilor, raportul medico-legal de necropsie, înscrisurile obţinute de la Curtea de Apel Bucureşti, de la Biroul supravegheri judiciare şi de la Hotelul Duke, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în hotel, datele extrase din telefoanele mobile şi datele obţinute de la operatorii de telefonie mobilă”, menţionează Parchetul.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!