News

Dosarul șoferiței care a accidentat mortal două fete în cartierul Andronache, reîntors la Parchet. Motivația judecătorilor

Judecătoria Sectorului 2 a dispus retrimiterea la Parchet a dosarului șoferiței care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din București.
23.07.2021 | 12:45
Dosarul soferitei care a accidentat mortal doua fete in cartierul Andronache reintors la Parchet Motivatia judecatorilor
ADVERTISEMENT

Judecătoria Sectorului 2 a decis, în cursul zilei de joi, 22 iulie, reîntoarcerea la parchet a dosarului în care era trimisă în judecată șoferița care, în luna februarie, a accidentat mortal două fete, aflate pe trotuar, în cartierul bucureștean Andronache.

Dosarul șoferiței care a ucis două fete în cartierul Andronache, reîntors la Parchet

Conform magistraților, procurorii care au instrumentat dosarul nu au îndreptat mai multe nereguli constatate de judecători la dezbaterile din camera preliminară din luna aprilie, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

La acea dată, judecătorii au cerut procurorilor să spună dacă mențin trimiterea femeii în judecată, cu înlăturarea neregularităților, sau solicită restituirea cauzei.

”Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr.1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatei Leonte Marcela.

ADVERTISEMENT

Constată încălcarea dreptului la apărare prevăzut de art. 10 din Codul de Procedură Penală părţilor civile Ionescu Gabriel – Vasile şi Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii şi efectuării autopsiei medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanţa din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părţile civile nu au fost informate cu privire la conţinutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecţiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoştinţă de acestea direct în camera preliminară”, se arăta în decizia instanţei din 5 iulie.

Procurorii au decis însă să menţină trimiterea în judecată, fără a înlătura neregulile constatate. Drept urmare, instanța a dispus joi ca dosarul să se întoarcă la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

ADVERTISEMENT

Evenimentul tragic de la finalul lunii februarie, care a dus la moartea a două fete nevinovate, a stârnit o mare emoție publică, femeia care a produs accidentul fiind agresată de rudele victimelor.

Tragedia din Capitală, produsă în februarie

Pe 27 februarie, o femeie a pierdut controlul volanului pe o stradă din nordul Capitalei, în cartierul Andronache. Mașina acesteia a lovit un stâlp și a ricoșat în trotuar, unde a lovit două fete, de 7 și 21 de ani. Victimele au fost transportate de urgență la spital, dar din păcate nu au mai fost salvate.

ADVERTISEMENT

După ce a produs acest accident, femeie vinovată ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze.

În ziua tragediei, aceasta s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe accelerație în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Femeia a spus atunci că nu a consumat băuturi alcoolice și a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice.

Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.

ADVERTISEMENT