Meme chemat de URGENŢĂ! JUDECĂTORII au DECIS

UPDATE 17:38. Instanţa de judecată a decis ca şedinţa să se amîne pentru 29 ianuarie. Deasemenea, judecătorii au cerut aducerea de urgenţă a managerului stelist Mihai Stoica la următorul...
23.01.2014 | 09:20
Meme chemat de URGENTA JUDECATORII au DECIS
ADVERTISEMENT

UPDATE 17:38. Instanţa de judecată a decis ca şedinţa să se amîne pentru 29 ianuarie. Deasemenea, judecătorii au cerut aducerea de urgenţă a managerului stelist Mihai Stoica la următorul termen!

UPDATE 17:30. Gigi Neţoiu: “Am fost sunat de Borcea să îmi spună că Dan Alexa a fost semnat în China pe 800.000 de euro. Eu doar am semnat un acord de principiu”.

ADVERTISEMENT

UPDATE 17:20 Cristi Borcea a fost invitat la în faţa judecătorilor, dar le-a cerut permisiunea acestora să fie audiat ultimul deoarece este obosit. Astfel, Gigi Neţoiu discută acum cu judecătorii.

UPDATE 17:00 Copos vorbeşte în continuare în faţa judecătrilor. “Nu am semnat niciun document în calitate de acţionar al AFC Rapid, eu nu am făcut nimic doamnă judecător”.

ADVERTISEMENT

UPDATE 16:41 / Copos îşi continuă discursul. “În legătură cu transferul lui Dulca, realizat prin intermediul clubului Rapid care îl avea la conducere pe Dinu Gheorghe, fac menţiunea că printr-un contract au fost mandataţi Sică Puşcoci şi impresarul Kim Jin Ho pentru transfer. Suma a fost de 450.000 de dolari, primită de Rapid. Impresarul şi-a luat maxim 30% din aceasta sumă. Sică Puşcoci a făcut toate diligenţele interne în vederea transferului şi a luat 250.000 de dolari. Nu cunosc de ce pe contract este trecută suma de 600.000 de dolari deşi a dat declaraţii corecte Sică Puşcoci. Este neadevărat că mi-am însuşit o sumă de bani. Doamna preşedinte, ştiţi perfect dosarul… ” (toată sala a rîs în hohote). 

Judecătoarea:

– Aţi făcut Facultatea de Matematică?

Copos:

– Nu, doamnă! Eu Economie. E o onoare să vorbesc cu dumneavoastră după 8 ani în care s-a făcut o greşeală în privinţa mea. Eu nu puteam să fac evaziune fiscală fiind doar un membru al asociaţiei şi Rapid avea pierderi în 1999 de 14 miliarde de lei vechi. UFC Rapid a fost înfiinţată ca asociaţie, fundaţie, iar în 1999 în cazul acestei fundaţii nu se plătesc impozite pe profit. Nu am făcut niciodată parte din Consiliul Director al Rapidului. Preşedintele şi directorul economic aveau toate atribuţiile. Actele arată cine a avut putere în club, actele în privinţa lui Dulca nu poartă semnătura mea. Bratu a Galata a costat 1,75 milioane la 1 august 2003 s-a perfectat transferul. Această sumă a fost plătită în rate anuale o sută de mii de dolari 10 septembrie 2003, 850.000 în ianuarie, 2004 şi 800.000 de dolari la finalul lui 2004. Acesta este singurul contract cu referire la Bratu. Galata a avut probleme financiare din 2004 şi s-a semnat rescandentarea datoriilor către Rapid. Am trimis 6 adrese către FIFA şi UEFA pentru că nu primeam banii. După mari eforturi, încasam doar o sută de mii de dolari în 2003, iar după alte eforturi 350.000 în iulie 2004 şi 200.000 în iulie 2005. A fost mult doamna preşedinte. Conducerea mai face rost de 600.000 de dolari de la Gică Popescu care reprezintă un împrumut şi 500.000 de la Ioan Becali, tot împrumut

ADVERTISEMENT

 

UPDATE 16:12 / Copos către judecătoare: “Ştiu de ce am fost trimis în judecata, dar nu am făcut nici o infracţiune pentru care sînt în judecată. Vreau să spun cîteva lucruri mai sincere decît martorul audiat”

UPDATE 16:07 / Medicul nu îl lasă pe Pădureanu să dea declaraţii pentru că suferă de maladii grave şi se află sub tratament medicamentos puternic.

ADVERTISEMENT

UPDATE 16:06 / Copos a fost chemat la bară. Judecătoarea către fostul patron al Rapidului: “V-aţi dat ghipsul jos?”. Copos: “Da” (ironic). Judecătoarea a înştiinţat că toţi inculpaţii vor da declaraţii în faţa Curţii.

UPDATE 16:05 / Ioan Becali a fost ridicat în picioare pentru a fi recunoscut de olandez. Martorul a spus că nu l-a văzut în viaţa lui.

UPDATE 15:59 /Olandezul devine irascibil. “Nu ştiu de ce am fost chemat aici, nu vă cunosc inculpaţii şi nici nu mi s-a zis de ce sînt chemat”

UPDATE 15:56 / Martorul nu neagă că ar fi primit bani. “Este posibil ca firma Phoenix să fi primit sume de bani în schimbul unor jucători români. Nu am negociat nici un transfer cu o echipă din România”.

UPDATE 15:40 / Olandezul nu îşi aminteşte ce a declarat anterior, la parchet, tot prin videoconferinţă. “Eu nu mint niciodată, cred că am spus adevărul şi atunci cînd am dat declaraţie. Încă sînt director al firmei Phoenix. Sînt responsabil pentru tot ce desfăşoară firma Phoenix. Exploatăm drepturi de imagine pentru fotbalişti. Nu îmi mai aduc aminte de firmele prin care se făceau transferuri. Nu ştiu dacă am primit bani de pe urma transferurilor jucătorilor români. Nu-mi spun nimic numele Cernat, Codrea, Ganea, Mitea, Mihalcea”.

UPDATE 15:16 / Martorului din Olanda i se explică cine sînt inculpaţii. Acestuia îi este greu să înţeleagă numele românilor. Olandezul spune că numele de Becali nu îi spune nimic.

UPDATE 15:05 / Olandezul a intrat în direct alături de un judecător de instrucţie. Agentul s-a identificat cu paşaportul şi spune jurămîntul.

UPDATE 15:03 / Agentul olandez s-a conectat la videoconferinţă, momentan se fac probe. Cristi Borcea este tot mai agitat, se plimbă prin sală.

UPDATE 15:01 / Copos, Borcea, fraţii Becali şi Neţoiu au intrat în sala de judecată. Gică Popescu  nu a mai revenit la proces pentru a se deplasa la Craiova. Cristi Borcea către judecător: “Sper din tot sufletul meu să se termine. Completul de judecată ştie situaţia foarte bine. Nu mai pot să stau aşa”

Termenul se reia la orele 15:00! Rămîi pe FANATIK.RO pentru livetext!

UPDATE 12:12 / Anton spune că nu îşi mai aminteşte dacă plata pe transferul lui Mara s-a făcut printr-o firmă olandeză, iar despre Contra spune că a avut două contracte, unul fiind de imagine. Mara a fost cumpărat cu 1,2 milioane de euro, dar dinamoviştii au încasat 1 milion de euro.

UPDATE 12:10 / Preşedintele iberic a dezvăluit sumele de transfer pentru mutările lui Contra şi Mara. În schimbul fostului fundaş dreapta s-au plătit 240 de milioane de pesetas, în timp ce Mara a fost cumpărat cu 40 sau 70 de milioane de pesetas. Spaniolul urmează să îi analizeze vizual pe fraţii Becali pentru a-şi aminti cu cine a negociat. Anton consideră că Giovanni Becali este cel cu care a negociat, moment în care românul a început să vorbească în spaniolă cu oficialul lui Alaves. Cei doi au fost întrerupţi de magistraţi.

UPDATE 11:56 / Anton a recunoscut că îl cunoaşte pe Cristi Borcea. Atmosfera în sala de judecată se schimbă brusc. Ioan Becali şi Gică Popescu nu sînt deloc calmi, ba chiar se agită şi deranjează celelalte persoane prezente.

La Curtea de Apel se judecă astăzi un nou termen în Dosarul Transferurilor. Audierile se fac astăzi prin videoconferinţă cu fostul preşedinte  al lui Deportivo Alaves, Gonzalo Anton. Spaniolul este martor pentru trecerea lui Cosmin Contra la formaţia iberică, de la Dinamo. Mutarea s-a făcut în 1999, spaniolii plătind în schimbul lui 1,81 milioane de euro. “Cîinii” au încasat doar 800.000 de euro din suma totală, învinuiţi în acest caz fiind Ioan Becali şi Cristi Borcea.

 

ADVERTISEMENT