DOSARUL TRANSFERURILOR: “Greii” fotbalului, amînaţi

UPDATE 18.20 "Dosarul Transferurilor" a primit o nouă amînare, pentru data de 4 noiembrie. Vor fi audiaţi Contra, Dinu Gheorghe, Nicolae Badea, Sică Puşcoci şi membrii CA Dinamo, Pecheanu...
14.10.2013 | 18:34
DOSARUL TRANSFERURILOR Greii fotbalului aminati
ADVERTISEMENT

UPDATE 18.20 “Dosarul Transferurilor” a primit o nouă amînare, pentru data de 4 noiembrie. Vor fi audiaţi Contra, Dinu Gheorghe, Nicolae Badea, Sică Puşcoci şi membrii CA Dinamo, Pecheanu Gheorghe şi Ion Ionică.

UPDATE 17.45 Gică Popescu şi-a menţinut declaraţia: nu se face vinovat de faptele de care este acuzat. Ioan Becali a făcut spectacol în sala de judecată, strigîndu-i procurorului: “Domnu’ procuror ştie, în sinea lui, că sîntem nevinovaţi, dar îşi apără meseria şi pentru asta îl respect”. Drept urmare, judecătoarea i-a cerut să stea în picioare, în faţa ei.

ADVERTISEMENT

UPDATE 17.00 Procesul a început cu trei ore întîrziere.

Jean Pădureanu a acuzat probleme de sănătate (glicemie) şi vrea să recurgă la expertiza medico-legală, spunînd că este bolnav de diabet şi nu mai poate veni la termene, însă cererea i-a fost respinsă de către judecători.

––––––––––

Cei opt “grei” ai fotbalului românesc sînt citaţi, astăzi, la Curtea de Apel, de la ora 14:00, într-un nou termen al rejudecării “Dosarului Transferurilor”, în care sînt judecaţi pentru înşelăciune şi fapte de corupţie. Fraţii Ioan şi Victor Becali, alături de Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu sînt acuzaţi că au prejudiciat statul român cu 1,5 milioane de dolari şi alte patru cluburi de fotbal cu peste 10 milioane de dolari. 

ADVERTISEMENT

În data de 20 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a trimis dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel, instanţă care, în 20 noiembrie 2012, a dispus pedepse pentru cei opt oameni de fotbal, după cum urmează:

Ioan Becali – 8 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală;

Victor Becali – 7 ani de  închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală;

Cristi Borcea – 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani;

ADVERTISEMENT

George Copos – 5 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală ;

Mihai Stoica – 4 ani de de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani;

Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Padureanu – cîte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelaciune şi evaziune fiscală.

ADVERTISEMENT

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

 

ADVERTISEMENT