Fotbal intern

Doar unul A SCĂPAT! Ceilalţi 7 află în MAXIMUM 14 zile

UPDATE 18:01. La terminarea procesului, cei 8 inculpaţi au avut dreptul la ultimul cuvînt, înainte de pronunţarea completului de judecată! FANATIK.RO va dezvăluie ce au declarat învinuiţii:...
10.02.2014 | 17:11
Doar unul A SCAPAT Ceilalti 7 afla in MAXIMUM 14 zile

UPDATE 18:01. La terminarea procesului, cei 8 inculpaţi au avut dreptul la ultimul cuvînt, înainte de pronunţarea completului de judecată! FANATIK.RO va dezvăluie ce au declarat învinuiţii:

 Victor Becali: “Nu îmi reproşez nimic, tot ce am făcut este legal!”

Jean Pădureanu: “Vă rog să mă achitaţi”

Gică Popescu: “Nu sînt vinovat!”

George Copos: “Sînt extrem de confuz şi dezamăgit de ceea ce s-a întîmplat. Sînt un om care a plătit peste 12 milioane de euro taxe la bugetul statului. Sînt extrem de dezamăgit pentru că am crezut în instanţele statului pînă azi, nu puteam săvîrşi nici o infracţiune din ceea ce s-a scris în rechizitoriu, cred în judecata dumneavostră, am suferit extrem de mult. Am suferit şi eu, şi familia mea, dar şi afacerile mele. Regret că sînt în faţa dumneavostră!”

Mihai Stoica: “Sînt veteren în procesul acesta şi am trecut prin multe, neînceperea urmăririi penale, achitări şi condamnări. Mi-aş fi dorit să fiu achitat, dar am obosit! Timp de aproape zece ani am fost mai mult judecat de media, decît de instituţiile statului!”

Cristi Borcea: “Sînt nevinovat! Sper ca din audierile care s-au făcut, adevărul a ieşit la lumină, iar inclusiv declaraţiile domnului Nicolae Badea au arătat că am acţionat numai în baza mandatului al consiuliului de administraţie al lui Dinamo.”

Gigi Neţoiu: “Cred că am reuşit să îmi stabilesc nevinovăţia! De asta am venit în faţa dumneavostră de 8 ani.”

Giovani Becali: “În România ştim prea bine cum se duceau banii, numai în valize! Îmi luam şi eu doua valize şi treceam cu ele pe aeroport şi nu era nici o problemă. Eu am zis să fiu transparent şi am trimis bani din contul meu, în contul fratelui meu. Pentru mine nu contează nici 8 ani, nici 5 ani, nici 6 luni, ci rămîn cu ruşinea faţă de neam şi prieteni, plus prietenii din străinătate, Mourinho şi Ancelotti, care îi vor spune puşcăriaşule.”

UPDATE 16:46 Sentinţa va rămîne în pronunţare, iar un verdict final se va da în maximum două săptămîni, existînd posibilitatea să se decidă chiar şi mîine. Această sentinţă este executorie, dar inculpaţii au dreptul de a cere un apel extraordinar la Înalta Curte. Magistraţii nu sînt însă obligaţi de noul Cod Penal să admită apelul.

UPDATE 16:02. Procurorul a cerut pentru George Copos o pedeapsă între 1 şi 5 ani, pentru Cristi Borcea 7 ani, Victor Becali 7 ani, Ioan Becali 8 ani. Pentru Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu, procurorul a cerut doar 3 ani cu suspendare!

UPDATE 15:50. Veşti bune pentru managerul Stelei! Procurorul a anunţat că Mihai Stoica este singurul căruia i s-au prescris faptele, dar cere pedepse grele pentru ceilalţi inculpaţi din dosar!

UPDATE 15:11. În acest moment, în sala de judecată au început dezbaterile. Judecătorii au întrebat inculpaţii, în cazul în care intervine prescripţia, doresc continuarea procesului? Învinuiţii au răspuns afirmativ, singurul care s-a opus a fost Mihai Stoica, care a spus: “Nu, eu vreau ca acest proces să se termine!”

UPDATE 14: 39. Inculpaţii sînt întrebaţi de către judecători dacă doresc să muncească în folosul comunităţii, iar cei 7 învinuiţi au răspuns afirmativ. Moment în care Giovani Becali a intervenit: “Eu am făcut deja asta. În 97 am curăţat toată Calea Floreasca”. Iar judecătoarea a glumit imediat: “Veniţi şi la noi în Rahova că nu avem aşa ceva. Am făcut deja listele pe unde o să se măture!”

UPDATE 14:37. Avocatul lui George Copos cere medierea între părţi, un lucru nou, însă permis de noul Cod Penal, care a intrat în vigoare în urmă cu puţin timp!

UPDATE 13:47. A început procesul şi în acest moment este audiat Victor Becali!

UPDATE 13:30. Au sosit toţi inculpaţii, care nu s-au arătat a fi deloc speriaţi, fiind cu zîmbetul pe buze! Gheorghe Popescu chiar a acordat cîteva autografe oamenilor de ordine, din parcarea Curţii de Apel Bucureşti. În cîteva minute va începe şedinţa!

UPDATE 12:46. Fostul finanţator al Rapidului a ajuns la Curtea de Apel! “Nu mă interesează prescripţia, am vorbit cu avocaţii şi vom demonstra că sînt nevinovat, cel puţin din punctul meu de vedere, dar e păcat că de 7 ani de zile s-a creat o presiune fantastică pe noi. Asta e, a fost misiunea parchetului”, a declarat Copos la intrarea în instanţă.

La Curtea de Apel Bucureşti are loc astăzi, 10 februarie, un nou termen din “Dosarul Transferurilor”, ajuns la episodul “diavolesc” cu numărul 66. Cei opt inculpaţi speră ca să scape mai ieftin, fiindcă se va judeca după noul Cod Penal, dar, aşa cum FANATIK v-a mai informat, nu este sigur că toţi vor scăpa curaţi ca lacrima.

Se pare că acuzaţiile de înşelăciune aduse inculpaţilor de către procurorii DNA ar putea fi prescrise din cauza prevederilor mai blînde din noul Cod Penal. Presupusele fapte pe care le-ar fi săvîrşit datează din 1999, astfel că termenul de prescripţie, potrivit noilor prevederi, a expirat şi nu este exclus ca avocatii inculpaţilor să solicite instanţei constatarea acestui lucru!

Din noul Codul Penal a dispărut infracţiunea cea mai serioasă de care erau acuzaţi cei opt oameni de fotbal, înşelăciunea cu consecinţe deosebit de grave, în locul acesteia existînd acum doar înşelăciunea simplă. Diferenţa este dată de marjele de pedeapsă. Dacă în primul caz se putea ajunge pînă la 20 ani de închisoare, acum, maximul pedepsei, în cazul în care infracţiunile nu sînt prescrise, este de cinci ani.

Singurul amănunt care-i fac să tremure pe înculpaţi este că hotărîrile Curţii de Apel devin executorii. Astfel, dacă vor fi din nou condamnaţi la închisoare, ei vor ajunge imediat după gratii.

Cei opt inculpaţi din “Dosarul Transferurilor” sînt Cristian Borcea, George Copos,  Mihai Stoica, Victor şi Ioan Becali, Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu. La acest termen cu numărul 66 magistraţii îl vor audia pe impresarul Victor Becali, absent la precedenta înfăţisare din cauza unor probleme medicale.