News

Dosarul Unifarm ar duce la Ludovic Orban. Dezvăluirea care zdruncină politica românească

26.06.2020 | 23:44
Dosarul Unifarm ar duce la Ludovic Orban Dezvaluirea care zdruncina politica romaneasca
Ludovic Orban, implicat în scandalul momentului. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Telefoanele lui Ludovic Orban ar fi probă la DNA în dosarul Unifarm. Numele premierului ar apărea în dosarul momentului, alături de numele altor grei din PNL.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ar fi și el implicat în dosar, după o serie de dezvăluiri făcute de social-democratul Radu Cristescu.

ADVERTISEMENT

Toate firele dosarului Unifarm ar duce la premierul Ludovic Orban, conform unor informații prezentate la Antena 3.

Ludovic Orban, implicat în scandalul momentului din România

Toate firele afacerii Unifarm duc tocmai la ‘șomerul’ dvs., Sică Mandolină. O apropiată a domnului Orban de la Primăria Generală a Capitalei, pe care a purtat-o peste tot, este implicată și arestată în acest dosar”, a declarat Radu Cristescu, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Adrian Ursu, moderatorul emisiunii Exces de Putere de la Antena 3 a comentat informația, susținând că Ludovic Orban „ar fi dat niște telefoane” pentru a favoriza „operațiunea” Unifarm.

Sunt unii care spun că au făcut investigații în acest sens și care vin cu informații cum că domnul Orban ar fi dat niște telefoane pentru a favoriza această operațiune, spun cei care vor să-l lege neapărat pe Ludovic Orban de acest dosar“, a explicat Adrian Ursu.

ADVERTISEMENT

Între timp, Consiliul de Administrație al Unifarm a decis suspendarea din funcție a directorului general Ionel Adrian.

Adrian Ionel a fost plasat sub control judiciar de către DNA, după ce ar fi cerut 760.000 de euro mită pentru atribuirea directă a unui contract pentru achiziția de măști și combinezoane în timpul epidemiei de Covid-19 din România.

ADVERTISEMENT

„În cadrul şedinţei care a avut loc astăzi, membrii Consiliului de Administraţie al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al d-lui. Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general. Măsura vine în urma Ordonanţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de punere în acţiune a urmăririi penale si luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum şi a măsurii complemenatre de a nu exercita funcţia de director general şi administrator la CN UNIFARM SA”, au transmis reprezentanții Ministerul Sănătăţii.

Ionel Adrian a oferit o singură reacție din momentul în care a fost pus sub acuzare, explicând că va dovedi că este nevinovat. În locul lui Ionel Adrian a fost numit director interimar Ionuț Ionescu.

Ionel Adrian se află sub control judiciar fiind acuzat de abuz în serviciu și complicitate la trafic de influență. Fostul director al Unifarm ar fi semnat un contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale, în valoare de peste 60 de milioane de euro.

Produsele s-au dovedit a fi de o calitate îndoielnică, mai slabă decât cea prevăzută în contract. Cel puțin o tranșă de 1 milion de măști a fost neconformă, creând un prejudiciu de 2.3 milioane de lei pentru Unifarm.

ADVERTISEMENT