News

”Dotările” care cresc chiria unui apartament din București. Cum este garantată apa caldă și căldura

Un anunț imobiliar, ironizat copios de internauți. "Dotările" apartamentului din Berceni pentru care se cereau 420 de euro chirie
07.07.2024 | 16:42
Dotarile care cresc chiria unui apartament din Bucuresti Cum este garantata apa calda si caldura
Un anunț imobiliar a stârnit un val de comentarii pe internet Sursa foto: Shutterstock
ADVERTISEMENT

Viața este din ce în ce mai scumpă în România și acest lucru se reflectă inclusiv în costul chiriilor, care ating sume ce pot fi considerate nerealiste, chiar și în zone considerate ieftine.

”Dotările” care cresc chiria unui apartament din București

Cele mai scumpe orașe din România sunt Clujul și Bucureștiul. În Capitală, chiar și la blocurile care nu au apă caldă și căldură de ani de zile, chiriile cresc constant.

ADVERTISEMENT

Uneori, însă, cei care scot la închiriat locuințe au pretenții exagerate pentru condițiile pe care le oferă, pe care încearcă să le îmbrace cât mai ”poetic”.

Este cazul unui apartament de două camere din Berceni pentru închirierea căruia se cere suma de 420 de euro lunar, iar anunțul, care preciza printre altele că în bloc locuiesc „persoane importante și din primărie”, așa că spre deosebire de multe alte blocuri, acolo curge apa caldă a suscitat un val de ironii din partea internauților.

ADVERTISEMENT

„Ajutăm o prietenă care oferă prima închiriere a unui apartament cu 2 camere, decomandat (55 m2), situat la etajul 4 din 9, dotat cu balcon închis.

Toate camerele (inclusiv balconul) sunt dotate cu geamuri termopane și sunt proaspăt renovate și amenajate, inclusiv dotarea cu parchet laminat.

ADVERTISEMENT

Vederea din balcon este cea a unei grădini frumos amenajată, care oferă un spectacol de miresme datorită copacilor de tei, care asigură o atmosferă răcoroasă pentru apartament pe timpul verii”, se arată în prima parte a anunțului postat pe un grup de Facebook de profil, citat de Adevărul.

Apartament în Berceni cu preț de centru

Postarea continuă cu detalii despre locul în care se află apartamentul și despre dotările locuinței propuse spre închiriere.

ADVERTISEMENT

„Apartamentul este situat în Aleea Dorohoi nr.6, sect.4 (foarte aproape de supermarketul Lidl, dar și Kaufland) fiind aproape de piața Covasna și estimativ la minim 10 min cu mașina 313 față de stația de metrou Sudului.

Mobilierul este parțial nou în sufragerie, dormitor și în bucătărie. Baia este proaspăt amenajată cu gresie, faianță, cadă, un vas WC modern, mașină de spălat nouă, inclusiv dulap nou.

Bucătăria este prevăzută cu mobilier nou și aragaz pe gaz, frigider-combină, aspirator, set mătură-făraș, coș gunoi etc”, mai scrie autoarea postării.

Anunțul conține și două criterii de excludere a potențialilor chiriași. Astfel se precizează că apartamentul nu poate fi închiriat străinilor și nici proprietarilor de animale.

„Închirierea se face în baza unui contract înregistrat la ANAF de min 1 an (din păcate fără cetățeni străini și animale de companie, datorită unor experiențe neplăcute). La dat semnării contractului se achită 1 chirie și 1 garanție (preț negociabil EUR 420 la vizionare).

Blocul este curat, cu vecini civilizați și liniște, dar și bine întreținut, prevăzut cu camere de filmat la întrare/ieșire. Căutăm persoane serioase, așa cum noi oferim respect și seriozitate. Pentru cei interesați așteptăm mesajele dumneavoastră”, a mai scris autoarea postării.

Anunțul ironizat copios de internauți

Internauții au postat o serie de mesaje ironice. Majoritatea au criticat anunțul și s-au declarat surprinși de condiții și de prețul pe care în consideră mult prea mare.

„Doamnă, la acest preț trebuia să existe centrală, fără să spun că mușamaua din bucătărie, aragazul nu prea au ce căuta la 420 de euro. Nici măcar nu sunt ironică, mai aruncați un ochi pe închirieri”, a fost unul dintre răspunsuri.

„Închirierea nu stă într-o mușama din bucătărie. Aragazul este nou, la fel și combina. Din păcate vor fi comentarii de la persoane cârcotașe care nu-și dau seama de investiția în amenajare, de la faianță, gresie termopane, parchet laminat, mobilier, țevi și instalații noi, să fie curat, să respecți chiriașul și să oferi un mediu ambiant în care să se simtă ca acasă, așa cum ne-ar place și nouă, în calitate de proprietari. Va recomand să comentați la vizionare, din respect de sine, față de grup și față de proprietari. O seară binecuvântată!”, i-a răspuns autoarea postării inițiale.

„Aveți dreptate. Puteți cere și 500, dacă tot aveți țevi și mătură cu făraș”, a venit replica.

Ironii pentru „persoanele importante”

„Fără supărare, mai mult de 320 nu merită. Canci tv, canci aer, în sufragerie ai un fotoliu și 3 scaune. În dormitor canapea etc. Nu vă critic, ci doar vă dau un sfat. Dacă vrea să-l închirieze (preferabil rapid) să mai scadă vreo sută. Așa o descriere înflorită cu miresme, cu tei, cu faptul că îmi oferi coș de gunoi și matură mă face să râd”, a scris un alt internaut.

O parte dintre cei care au comentat au observat că, în anunțul inițial, autoarea postării a scris și că în blocul respectiv locuiesc „persoane importante care lucrează în primărie și persoane importante”. Formularea a suscitat alte ironii.

„Prețul e pentru ‘funcțiile alea importante’ din bloc?”, a fost unul dintre comentarii.

„Stimată doamnă, mai am o curiozitate: în toate anunțurile pe care le puneți dvs stau ‘persoane importante care lucrează în primărie și imp’? Ăștia trimit căldură doar la funcții sau cum?”, a continuat altcineva.

„Persoanele importante” i-au intrigat și pe alții. „Am o întrebare totuși… dacă mor persoanele alea importante care stau în bloc ne luăm la revedere de la apa caldă?”, a mai întrebat cineva.

ADVERTISEMENT