News

Două accidente în decurs de câteva ore în județul Mureș: 7 răniți și 5 mașini avariate

Luni, la orele dimineții, apoi spre seară, două accidente rutiere grave au avut loc în județul Mureș. Acestea s-au soldat cu mai mulți răniți și mașini avariate.
17.06.2024 | 19:17
Doua accidente in decurs de cateva ore in judetul Mures 7 raniti si 5 masini avariate
Șapte persoane rănite și cinci mașini avariate în două accidente produse în Mureș, luni. Sursa foto: DRPD Brașov / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luni, 17 iunie, în decurs de doar câteva ore, două accidente rutiere grave au avut loc în județul Mureș. În urma lor au rămas 7 răniți și mai multe mașini serios avariate.

Șapte persoane rănite și cinci mașini avariate în două accidente produse în Mureș, luni

Cel mai grav dintre cele două accidente s-a produs în a doua parte a zilei. În urma unui carambol cu trei mașini, șapte oameni au fost răniți pe o şosea din Mureş. La fața locului au fost trimise mai multe echipe de intervenție.

ADVERTISEMENT

Acest grav eveniment s-a petrecut pe drumul dintre localitățile Valenii de Acățari și Găiești. Primele evaluări ale echipajelor de intervenție au relevat că două din victime se confruntă cu leziuni serioase. Alte cinci au suferit răni mai ușoare, conform informațiilor oferite de Radio Mureș.

La locul impactului s-au deplasat o autospecială de stingere echipată cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD, o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, precum și membri ai echipei de pompieri voluntari din cadrul SVSU Acățari.

ADVERTISEMENT

În prezent, autoritățile au început investigațiile pentru a stabili cauza exactă a acestui accident și pentru a determina eventualele neglijențe sau erori care ar fi putut duce la producerea tragediei. Traficul în zonă a fost serios afectat din cauza impactului rutier.

Accident grav și pe Autostrada A3. Impact între o autoutilitară și un TIR

Tot în județul Mureș, dar de dimineață, un alt accident a avut loc pe Autostrada A3, în zona localității Sânpaul. Acolo, o autoutilitară aflată în dotarea Centrului de Întreținere și Coordonare Ungheni, care staționa pe banda de urgență (dotat cu girofare și indicatoare de atenționare), a fost grav avariată de un TIR

ADVERTISEMENT

În urma impactului violent, autotrenul s-a și răsturnat. Norocul a făcut ca niciun muncitor să nu se afle în autoutilară și nici în apropiere de aceasta în momentul coliziunii.

Din fericire colegii noștri nu se aflau în apropierea camionetei în momentul impactului, ei lucrând la curățarea taluzului și a șanțului aflat la baza autostrăzii, și astfel niciun membru al echipei nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm să circulați cu prudență, mai ales pe șoselele de mare viteză, frecvența accidentelor în care sunt implicate utilajele de întreținere crescând semnificativ în ultima perioadă”, transmit cei de la DRPD Brașov.

ADVERTISEMENT