News

Două atacuri armate în Corsica într-o singură noapte, cu același mod de operare

08.06.2020 | 14:07
Doua atacuri armate in Corsica intro singura noapte cu acelasi mod de operare
ADVERTISEMENT

Două atacuri armate au avut loc noaptea trecută în provincia franceză Corsica. Atacurile s-au desfășurat în același fel: atacatorul a tras asupra victimelor cu un pistol de pe un scooter cu care a fugit apoi  de la locul faptei, scrie Le Figaro.

Agresorii au fugit cu scooterul de la scena atacurilor

Primul atac a avut loc într-o braserie de la periferia orașului Ajaccio. Parchetul a precizat că un trăgător cu cască de protecție pe cap a ucis o persoană și a rănit o alta la braț, în timp ce alte trei persoane au trebuit duse la spitalS, ”șocate de violența scenei”.

ADVERTISEMENT

Atacul a avut loc duminică  seara, puțin după ora 22.00, pe terase braseriei L’Aktuel, aflată în zona comercială Suartello. ”A tras mai multe gloanțe asupra a doi bărbați care stăteau la o masă înainte să plece cum a venit, pe scooter”, a precizat procurorul Sylvain Darchy, citat de AFP.

O persoană în vârstă de 4o de ani a fost ucisă, iar persoana rănită la braț, un tânăr de 29 de ani, este în evidențele poliției ca implicat într-o bandă de răufăcători. Se pare că arma crimei a fost un pistol de buzunar de calibrul 11,43 mm.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza șocului se află și o femeie însărcinată care a făcut un atac de panică. Ancheta acestui caz a fost preluată de poliția judiciară, a precizat Darchy.

Al doilea atac a avut loc o oră mai târziu, pe insula Rousse, în zona de nord a provinciei Corsica. Un alt interlop a fost împușcat de mai multe ori, fiind rănit la antebraț, ficat și rinichiul stâng, a precizat un procuror din Bastia, Caroline Tharot. Victima a fost dusă cu elicopterul la spitalul din Bastia și operată în  timpul nopții.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse apropiate anchetei, un localnic a chemat jandarmeria după ce a auzit focuri de armă în imobilul vecin. În curtea imobilului, a fost găsit victima de 23 de ani, aflată în stare de inconștiență.

Un martor a precizat că a văzut un bărbat care ea fugit cu un scooter după ce a tras cinci sau șase focuri de armă. Se pare că bărbatul a fost împușcat în timp ce se afla în cadrul ușii de la un apartament care nu-i aparținea.

ADVERTISEMENT
Tags: