Fotbal intern

Două blaturi din fotbalul românesc, dezvăluite de un fost patron de club: „Olăroiu era să moară pe bancă”

08.02.2019 | 16:01
Doua blaturi din fotbalul romanesc dezvaluite de un fost patron de club Olaroiu era sa moara pe banca

Constantin Iacov, fost finanțator la FC Național, a dezvăluit două meciuri importante pierdute suspect în perioada în care el conducea clubul.

Iacov a făcut referire la o finală de Cupa României, pe care FC Național a pierdut-o cu 0-1 în fața Rapidului după o gafă a portarului Eugen Nae, dar și de un meci de campionat pierdut la Craiova, în urma căruia „bancarii” au ratat și titlul.

Iacov a dezvăluit că în ambele cazuri jucători de la propia echipă au fost cei care l-au trădat. Fostul patron își amintește că antrenorul său de atunci, Cosmin Olăroiu, s-a consumat extrem de mult pe banca tehnică.

Două blaturi din fotbalul românesc, dezvăluite de un fost patron de club

„Am jucat o finală de Cupă cu FC Național în sezonul 2005-2006 și cineva mi-a spus că un anumit jucător care s-a plâns că mingea era udă (n.r. și de aceea a luat gol FC Național, lasă să se înțeleagă Iacov) o să se transfere la o altă echipă. Au fost lucruri urâte. Am pierdut în minutul 112. Eliminați-i pe Herea, pe Săpunaru, pe Mehmetovici, nu despre ei e vorba.

A fost o discuție unde niște oameni erau liniștiți că Rapidul va câștiga acea finală. Unul a ajuns și pe unde era Dinu Vamă conducător, la FC Brașov. Cred că sunt numai întâmplări, nu cred că se întâmplau alte lucruri. Dacă aveam alte lucruri concrete, mă duceam unde trebuia atunci.

În 2002 am jucat ultimul meci din campionat la Craiova. Olăroiu mai avea puțin și murea pe bancă, atunci am pierdut campionatul. Mie cu două zile înainte mi-a spus cineva că un anumit jucător de la noi își plătise datoriile de la niște pariuri. N-am vrut să le spun lui Gino și Oli atunci, dar s-a adeverit”, a declarat Constantin Iacov la GSP LIVE.

Tags: