Sport

Două brigăzi din România la meciurile din Conference League. Radu Petrescu îl arbitrează pe Stanciu

România a crescut foarte mult în ultimul timp la nivel de arbitri, iar UEFA a decis să trimită două brigăzi la partidele din Conference League.
28.09.2021 | 16:24
Doua brigazi din Romania la meciurile din Conference League Radu Petrescu il arbitreaza pe Stanciu
ADVERTISEMENT

Anunțul forului continental vine după ce Istvan Kovacs a fost desemnat să conducă întâlnirea Șahtior Donețk – Inter Milano, din Champions League.

În camera VAR se vor afla neamțul Marco Fritz, acesta fiind asistat de celălalt arbitru român apreciat de UEFA, Ovidiu Hațegan.

ADVERTISEMENT

România are două brigăzi de arbitri în Conference League

Săptămâna excelentă a arbitrilor din România este continuată de Radu Petrescu și Horațiu Feșnic, care au fost desemnați să conducă alături de brigăzile lor două meciuri din faza grupelor Conference League.

Petrescu a fost trimis la o întâlnire de top, Feyenoord Rotterdam – Slavia Praga, unde îl va fluiera pe mijlocașul român Nicolae Stanciu. Partida din Olanda este programată joi, 30 septembrie, de la ora 22:00, în Grupa E.

ADVERTISEMENT

Centralul bucureștean va fi ajutat de asistenții Mircea Grigoriu și Mihai Marica, iar arbitru de rezervă va fi Marcel Bîrsan. Radu Petrescu a condus și meciul Rennes – Rosenborg 2-0, din play-off-ul Conference League, și a fost rezervă în Champions League la Atletico Madrid – FC Porto 0-0.

Feșnic merge în Armenia

Mai tânărul Horațiu Feșnic a primit de la UEFA întâlnirea dintre echipa armeană Alashkert și formația finlandeză HJK Helsinki, din grupa A a ultimei competiții înființate de forul continental.

ADVERTISEMENT

Acesta îi va avea în brigadă pe Valentin Avram și Alexandru Cerei, în timp ce Marian Barbu va fi al patrulea oficial. Meciul este programat joi, 30 septembrie, de la ora 19:45, pe Vazgen Sargsyan Republican Stadium din Erevan.

Ultimul meci internațional condus de Feșnic este întâlnirea Inter Milano – Real Madrid 1-1, în grupele Youth League, la 15 septembrie. În acest weekend, el s-a aflat la centru în meciul FC Botoșani – FC U Craiova 1-1, din etapa a 10-a din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Petrescu și Feșnic, erori în Liga 1

Radu Petrescu a fost protagonistul unui episod mai puțin dorit la partida CFR Cluj – FC U Craiova 3-2, când nu le-a acordat un penalty extrem de clar ardelenilor la faultul în careu comis de Radu Negru asupra lui Mario Camora.

Nici Horațiu Feșnic nu se află în cel mai bun moment al său, după ce nu a dictat un penalty pentru FC Botoșani în duelul cu FC U Craiova. Bradley Diallo i-a dat cu gheta în cap lui Mihai Roman, dar jocul a fost lăsat să continue. Roman a spus pentru FANATIK că Feșnic i-a transmis că jucătorul oltenilor a lovit mingea.

Valeriu Iftime a luat foc după această fază și l-a acuzat pe centralul clujean că nu poate ajunge niciodată un arbitru de top cu astfel de prestații. Mai mult, patronul de la Botoșani a spus despre Feșnic că este și arogant.

ADVERTISEMENT