ADVERTISEMENT
News

Două cazuri de reinfectare cu Covid-19, raportate în Belgia și Olanda. Primul caz, anunțat de Hong Kong

Autor: Adrian Baciu | 25.08.2020 | 14:31
Două cazuri de reinfectare cu Covid-19, raportate în Belgia și Olanda. Primul caz, anunțat de Hong Kong
Belgia intră din nou în carantină. Sursa foto: hepta.ro

În plină pandemie de coronavirus, veștile din lumea medicală continuă să fie cât se poate de alarmante. Două cazuri de reinfectare cu Covid-19 au fost raportate în Belgia și Olanda.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea doctorilor din țările Benelux vin după ce, numai cu o zi în urmă, primul caz de acest gen fusese anunțat de cercetătorii din Hong Kong.

Din primele informații, se pare că anticorpii dezvoltați de cei doi pacienți în cauză la prima infectare nu au fost suficienți de puternici pentru a sta în calea revenirii SARS-CoV2.

ADVERTISEMENT

Belgia și Olanda anunță două cazuri de reinfectare cu Covid-19

Într-o perioadă în care omenirea se luptă din răsputeri să găsească un antidot pentru Covid-19 și să stopeze extinderea pandemiei, veștile care vin din lumea medicală sunt cât se poate de dezarmante.

Două persoane, una din Olanda și cealaltă din Belgia, au fost descoperite ca fiind reinfectate cu noul coronavirus. Datele privind cei doi pacienți vin de la doi experți virusologi, Marion Koopmans, din Olanda și Marc van Ranst, din Belgia, relatează Reuters, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Omul de știință Marion Koopmans spune că pacientul olandez este o persoană în vârstă care avea și sistemul imunitar slăbit. În ceea ce-l privește pe pacientul belgian, acesta a prezentat simptome ușoare, „însă acest caz nu este o veste bună”, spune Marc van Ranst, specialistul belgian.

Cazurile unor persoane care au fost bolnave vreme îndelungată din cauza virusului, apoi boala lor a cunoscut o nouă intensificare, sunt mai bine cunoscute, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Anticorpii dezvoltați, insuficient de puternici

Una dintre cauzele reinfectării pentru unul dintre pacienți, cel belgian, a fost aceea că anticorpii dezvoltați în timpul expuneri la noul coronavirus nu au fost suficienţi pentru a preveni o a doua infectare a organismului său, cauzată de o variantă uşor diferită a virusului.

În acest moment nu este foarte clar dacă astfel de cazuri sunt rare sau dacă există mulţi alţi oameni care trec printr-o reinfectare după şase sau şapte luni, a mai precizat Marc van Ranst.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au raportat primul caz de reinfectare cu noul coronavirus al unui pacient tânăr, la patru luni și jumătate de la momentul în care a fost confirmat prima oară, relatează BBC.

Din primele date, cercetătorii spun că au dovezi care arată că persoanele infectate care se vindecă dezvoltă imunitate, iar acest lucru îi protejează împotriva unei eventuale reinfectări. Nu este, însă, foarte clar cât de mult durează această imunitate sau cât de puternică este ea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!