Sport

Două cluburi din MLS, interes ridicat pentru un titular de la Viitorul. EXCLUSIV

03.07.2019 | 14:02
Doua cluburi din MLS interes ridicat pentru un titular de la Viitorul EXCLUSIV

Două cluburi din MLS au arătat un interes ridicat pentru un titular de la FC Viitorul Constanța! FANATIK a aflat că Chicago Fire și New York RB au cerut informații în legătură cu Ionuț Vînă, unul dintre cei mai importanți jucători din lotul pregătit de Gică Hagi.

Două cluburi din MLS, interes ridicat pentru Ionuț Vînă, titularul Viitorului

După ce New York City a dat lovitura cu transferul lui Alex Mitriță, cluburile din MLS (n.r. Major League Soccer) au început să ceară informații în legătură cu fotbaliștii română care evoluează în Liga 1, iar jucătorii lui Gică Hagi sunt cei care au reușit să îi impresioneze pe americani.

Chicago Fire, echipă la care a evoluat și fostul internațional Răzvan Cocis, și New York Red Bulls au pus ochii pe Ionuț Vînă, iar aceștia și-au pus scouterii care se ocupă de Europa să obțină cât mai multe informații în legătură cu mijlocașul central în vârstă de 24 de ani care se află sub contract cu Viitorul Constanța.

Ionuț Vînă și Nicușor Bancu în meciul Viitorul - Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
Ionuț Vînă și Nicușor Bancu în meciul Viitorul – Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

Cluburi din Europa League pe urmele mijlocașului

Cele două formații din MLS nu sunt singurele formații care și-au arătat interesul pentru Ionuț Vînă. Presa din Israel a anunțat în urmă cu o lună că Maccabi Haifa a pregătit 1,1 milioane de euro pentru mijlocașul Viitorului, iar acesta se află și pe lista  celor de la Osijek (Croația), Jagiellonia (Polonia) și Rijeka (Croația).

Cotat de site-urile de specialitate la 1,5 milioane de euro, Ionuț Vînă a făcut pasul către prima echipă a Viitorului în luna august a anului 2011, iar pe parcursul carierei a fost cedat sub formă de împrumut la echipe precum Roma U19 și Dunărea Călărași. Pentru gruparea antrenată de Gică Hagi a bifat 106 meciuri, a dat 8 goluri și a oferit 10 pase decisive.

Ianis Hagi, dorit de FC Dallas

Ionuț Vînă nu este singurul jucător de la Viitorul care a atras atenția cluburilor din MLS. FC Dallas a dorit să îi aibă la echipă pe Ianis și Gică Hagi, informație dezvăluită de Liță Dumitru, dar “Regele” a refuzat oferta americanilor. Aceștia erau pregătiți să îi ofere atacantului un salariu fabulos.

“În primul an de contract, salariul lui Ianis ar fi fost de 360.000 de dolari, plus casă, mâncare şi maşină. În al doilea an, ar fi fost de peste 400.000, în al treilea, peste 600.000 de dolari, iar în al patrulea 900.000 de dolari. Suma de transfer nu o pot spune. Cele două cluburi au discutat, dar nu s-au înţeles. Nu l-am mai întrebat pe Gică despre asta“, a mai spus Liţă Dumitru.