Conform informațiilor transmise în spațiul public, două companii gigant, recunoscute la nivel internațional, s-au asociat. Acestea formează o firmă prin intermediul căreia se vor angaja 1.000 de români. În ce domeniu caută salariați și unde va fi sediul central.
În perioada imediat următoare vor fi disponibile 1.000 de locuri de muncă pentru români datorită a două firme internaționale. Acestea sunt BMW Group și Tata Technologies, o divizie a companiei indiene Tata.
Cele două branduri gigant au anunțat că vor colabora în cadrul rețelei TechWorks a BMW, printr-un joint-venture creat în India, denumit BMW TechWorks India. Fiecare parte deține câte 50% din companie, având planuri uriașe în România.
Mai exact, asocierea aceasta este una de bun augur pentru toți oamenii care au cunoștințe în domeniul IT. Viitorii angajați, majoritari programatori, vor dezvolta software pentru producătorul german de mașini.
Locul de muncă se va desfășura într-o enitate care va avea sediul în Cluj-Napoca. De asemenea, noua companie, care are drept obiect de activitate producția de software exclusiv pentru BMW, va fi conectată cu asocierea BMW – NTT Data din România, conform publicației Profit.
Programatorii vor lucra la proiecte importante, cum ar fi pentru viitoarele mașini Neue Klasse, mai arată sursa menționată anterior. Primul model a fost deja luat în calcul pentru lansarea ce va avea loc la finalul anului viitor.
În altă ordine de idei, noua companie de tip joint-venture are mai multe sedii, în orașe precum Pune, Bangalore și Chennai. Firma se va dedica vehiculelor definite de software, conducerii autonome și aplicațiilor de infotainment. În plus, va oferi suport pentru activitățile de producție.
BMW TechWorks India și-a început activitatea în urmă cu o lună, reprezentanții companiei declarând că firma va colabora de aproape cu alte trei centre de software din rețea. Unul dintre aceste centre este BMW TechWorks România, creat de BMW cu NTT Data în Cluj Napoca.
Al doilea centru este reprezentat de BA TechWorks din China, lansat în anul 2021 cu Archermind, în timp ce al treilea centru este Critical TechWorks din Portugalia. Acesta din urmă a fost creat în 2018 cu Critical Software.
Noua structură își dorește să păstreze controlul asupra software-ului pe care îl face, motiv pentru care va lucra cu furnizori externi. În felul acesta va putea să verifice foarte ușor costurile, precum și drepturile complete asupra produsului final.