News

Două copile, spulberate de mașina Poliției pe trecerea de pietoni! Revoltă în stradă. Una dintre fetițe a murit

Două fete au fost lovite de o mașină de poliție în Capitală, în Sectorul 1. Una dintre fete, în vârstă de 11 ani, a murit la scurt timp după impact. Cealaltă este în afara oricărui pericol.
13.01.2022 | 17:54
Doua copile spulberate de masina Politiei pe trecerea de pietoni Revolta in strada Una dintre fetite a murit
Două copile, spulberate de mașina Poliției pe trecerea de pietoni. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-01-2022
15:55

Fostul șef al Poliției Rutiere, despre accidentul de pe Laminorului: “Se pare că ceva a fost în neregulă”

Fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, are anumite suspiciuni cu privire la accidentul îngrozitor petrecut joi, 13 ianuarie, în Capitală, unde două copile au fost spulberate de mașina Poliției pe trecerea de pietoni. Acesta consideră că ceva a fost în neregulă.

„Lucrurile sunt cât se poate de clare. Deci ori este în misiune, ori nu este. Se pare că ceva a fost în neregulă“, a declarat fostul om al legii.

Citește întreaga declarație a fostului șef al Poliției Rutiere

13-01-2022
14:16

Mașina care a provocat accidentul, ridicată de Poliția Locală

În jurul orei 16:15, mașina de Poliție care a ucis o fetiță de 11 ani, pe trecerea de pietoni, a fost ridicată de la locul accidentului. Automobilul, care trebuie să fie expertizat, a fost luat cu un camion de ridicări al Poliției Locale, nu de Poliția Rutieră, care ar trebui să efectueze expertiza tehnică în dosarul penal deschis de procurori în legătură cu accidentul.

13-01-2022
13:26

Șoferul care a lovit cu mașina Poliției două fete pe trecerea de pietoni era singur în mașină

Diana Sarca a confirmat decesul fetiței, însă a refuzat să dea orice fel de detalii cu privire la circumstanțele în care s-a petrecut accidentul. Purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei a mai declarat că în mașina Poliției se afla o singură persoană, cel care conducea, și că acesta nu era sub influența alcoolului.

Diana Sarca a mai spus că toate detaliile cu privire la accident fac parte din cercetarea penală și că orice informații ulterioare vor fi făcute publice doar de procurorii care instrumentează dosarul.  

„În cadrul anchetei se va stabili în ce direcţie se deplasa, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnale luminoase, acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul. Urmează să se stabilească cine a chemat ambulanţa, cert este că aceasta a venit foarte repede”, a afirmat Diana Sarca.

„Sunt date de anchetă, vor fi audiaţi martori. Persoanele care au cunoştinţă – fie că au văzut, că au auzit, că au mijloace prin care au filmat, toate vor fi analizate în cadrul dosarului”, a mai anunțat purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei.

Două fete în vârstă de 11 și 9 ani au fost lovite de o mașină de poliție, în Sectorul 1 al Capitalei.

O fetiță de 11 ani a murit în urma acestui accident

Primele informații arătau că ambele fete au fost rănite grav, dar pentru una dintre ele nu s-a mai putut face nimic, ea fiind resuscitată în zadar de medici, care ulterior au declarat decesul.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre două minore, una în vârstă de 11 ani, care și-a pierdut viața, și o alta, de 9 ani, a cărei viață nu este în pericol, ea având doar un picior rupt.

Poliția a transmis un comunicat după accident

Poliția Capitalei a confirmat acest accident, care a avut loc pe pe strada Laminorului din Sectorului 1 din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Polițistul aflat la volan nu le-ar fi văzut pe cele două fete care încercau să treacă strada și le-a lovit în plin cu mașina.

Deocamdată, nu se știe exact poziția fetelor, dar accidentul s-a produs în zona unei treceri de pietoni.

ADVERTISEMENT

Mașina de poliție mergea cu semnalele luminoase în funcțiune, însă nu și cu cele acustice, în moment în care s-a produs accidentul, potrivit martorilor intervievați de televiziuni.

“Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune”, a transmis Poliția.

La locul accidentului au sosit echipajele de prim-ajutor, dar și de la Brigada Rutieră, care a preluat inițial ancheta.

„La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, au precizat oamenii legii.

Polițistul care le-a lovit pe cele două fete a fost testat cu aparatul etilotest, iar el nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Oamenii sunt revoltați după accidentul în care o fetiță a murit

Oamenii din zonă sunt revoltați de acest accident rutier. Aceștia spun că nu există urme de frânare, iar fetele s-au aflat pe trecerea de pietoni.

Mașina de poliție este foarte rău lovită, ceea ce, potrivit martorilor, arată că mașina Poliției avea o viteză mare.

O femeie aflată la fața locului a povestit că agentul care a făcut accidentul a sunat la Poliție, nu la 112, pentru a cere o ambulanță. Ulterior, șoferul care a produs accidentul ar fi fost ascuns de un individ, îmbrăcat în civil, în spatele unor tomberoane din stația de autobuz din apropiere.

Acolo, polițistul care a produs accidentul s-ar fi schimbat de haine. Mai mult, spune femeia, martorii accidentului au fost cei care au sunat la 112 pentru ca fetițele să primească ajutor medical.

Aceeași femeie mai acuză că polițistul ar fi mișcat una dintre victimele prăbușite pe asfalt cu piciorul, pentru a vedea dacă mai trăiește

ADVERTISEMENT
Tags: