News

Două cunoscute companii din România au succes și în Europa. Ce domenii de activitate au

Două mari companii din România înregistrează succes și pe piața din Europa. Care sunt acestea și ce domenii de activitate au.
12.05.2024 | 22:22
Doua cunoscute companii din Romania au succes si in Europa Ce domenii de activitate au
Cele două mari companii din România care au succes și pe piața din Europa. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt cele două mari companii din România pentru care succesul în business a venit nu doar intern, ci și pe piața din Europa. Care sunt acestea și ce domenii de activitate au.

Cele două mari companii din România care au succes și pe piața din Europa. Ce provocări întâmpină

Conform unui studiu iBanFirst, Europa Centrală şi de Est (CEE) devine o zonă tot mai relevantă pentru expansiunea internaţională a afacerilor, având în vedere perspectivele economice favorabile.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, companiile originare din acest spațiu al bătrânului continent, care s-au extins la nivel global, au acum oportunitatea de a deveni mentori pentru tinerii antreprenori.

În această fericită ipostază de a înregistra rezultate bune nu doar intern, ci și extern, se află și două companii din România. E vorba de Scandia Food şi Frisbo. În ultimii ani, acestea s-au remarcat prin strategiile inovatoare şi dinamice. Acest aspect le-a asigurat succesul pe piața internațională.

ADVERTISEMENT

Scandia Food este în acest moment lider pe piața românească de conserve. CEO-ul firmei are ca obiectiv exportarea de produse prin diferite canale şi parteneriate cu jucători din Europa.

Extinderea prin fuziuni şi achiziţii poate părea o scurtătură, dar este mult mai riscantă. A te aventura într-o ţară nouă înseamnă să te confrunţi cu o legislaţie necunoscută, o cultură diferită, noi obiceiuri de consum şi o limbă străină.

ADVERTISEMENT

Totul este nou şi trebuie să înveţi foarte repede şi să fii foarte sigur de ceea ce vrei să realizezi. Integrarea este un proces mult mai important decât achiziţia în sine”, a afirmat Andrei Ursulescu, CEO al Scandia Food, conform Observator News.

CEO-ul Frisbo: Extinderea pe o piață internațională vine cu riscuri

Reprezentantul celeilalte companii aflate în această extindere externă, în speță Bogdan Colceriu, fondator & CEO al Frisbo, spune că extinderea într-o ţară nouă vine cu un risc destul de mare, întrucât necesită investiții considerabile de timp şi resurse financiare pentru a asigura integrarea reuşită a afacerii în noua piaţă.

ADVERTISEMENT

Frisbo este o platforma românească de e-fulfillment care se ocupă de stocarea, ambalarea şi livrarea comenzilor online. ”De-a lungul anilor, am încercat diverse strategii pentru a intra pe noi pieţe. Cea mai eficientă a fost asocierea cu o autoritate recunoscută în domeniu.

Ne-am folosit baza de clienţi existenţi ca ancoră pentru extinderea ulterioară. În momentul în care câştigi un client într-o nouă ţară, obţii nu doar un studiu de caz, ci şi experienţă valoroasă şi relevanţă locală“, spune acesta.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat...
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat din România: Aveam nevoie de un şoc!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii