News

Două cunoscute lanțuri de farmacii din România dispar. Cine le ia locul

După mai mulți ani de prezență pe piața din România, două cunoscute lanțuri de farmacii dispar de pe piață. Locul lor va fi luat de alte companii de profil.
27.01.2023 | 06:59
Doua cunoscute lanturi de farmacii din Romania dispar Cine le ia locul
După 25 de ani, brandul de farmacii Sensiblu dispar din România dispar. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Timp de un sfert de secol, brandul de farmacii Sensiblu a fost prezent pe piața din România. Din 2023, compania lasă locul unei alte firme în această zonă a pharma.

După 25 de ani, brandul de farmacii Sensiblu dispar din România dispar

Prima farmacie Sensiblu din țara noastră a fost deschisă în 1997. La mai bine de un deceniu de la înființare, în 2008, firma avea 221 de farmacii la nivel național, fiind cel mai mare jucător pe piața de profil.

ADVERTISEMENT

Cifra de afaceri depăşea atunci 580 milioane de lei, iar numărul de angajați era de 1.700 de persoane, arată datele Business Magazin.

Până în 2011, Sensiblu a fost liderul pieţei după cifra de afaceri. Șefia clasamentului a fost preluată apoi de Catena.

ADVERTISEMENT

În perioada 2009-2012 a început procesul de rebranduire al Sensiblu. Apoi, la finalul lui 2017, a apărut întrebarea dacă noii acţionari vor aduce în România brandul Dr. Max care avea aceeaşi strategie de preţ mic.

Acest lucru avea să se petreacă treptat. Apariția pe piață a celor de la Dr. Max a fost consemnată în 2020. Atunci, toate farmaciile Arta și Punkt au devenit ”Dr.Max”.

ADVERTISEMENT

Încă din acea perioadă, o parte dintre farmaciile Sensiblu au fost rebranduite Dr.Max. Cu toate acestea, brandul Sensiblu a continuat sa existe pe piață.

Peste 200 de unități din această rețea au continuat să opereze sub acest brand, în întreaga țară. În total, în februarie 2020, 418 farmacii Arta, Punkt și Sensiblu din 93 de orașe din țara noastră au fost redenumite Dr.Max.

ADVERTISEMENT

De notat că Dr.Max Group ocupă numărul trei în Europa şi este prezent în piaţa farmaceutică cu peste 2.300 de farmacii în Cehia, Polonia, Slovacia, Serbia, Italia, Bulgaria, Ungaria şi România.

Un alt brand de farmacii dispare din România. Cine va lua locul Belladonna pe piață

Tot din 2023, din România dispare și lanțul de farmacii Belladonna. Aceste unități vor fi înlocuite cu farmacii Beneva.

Încă din 2019, lanțul de farmacii Beneva a început să înlocuiască deja unităţile de sub umbrela Belladonna. S-a întâmplat după ce reţeaua de farmacii a fost cumpărată de Pharma 1 Health Concept, o companie deţinută de mai mulţi acţionari.

ADVERTISEMENT