News

Două cutremure au avut loc în România, la câteva minute distanţă. Unde s-au produs

Două seisme au avut loc la câteva zeci de minute distanță, în țara noastră.
14.06.2021 | 15:30
Doua cutremure au avut loc in Romania la cateva minute distanta Unde sau produs
ADVERTISEMENT

Două cutremure au avut loc în țara noastră în ziua de luni, la doar câteva zeci de minute distanță, anunță Institutul Naţional De Cercetare – Dezvoltare Pentru Fizica Pământului.

Două cutremure în România, la interval scurt de timp

Cele două cutremure au avut loc în jurul orei prânzului, ambele fiind în zona sesismică Vrancea, conform anunțului făcut de sursa citată anterior. Este vorba despre un seism de 3,2 pe Richter și un altul de 3,4 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Primul dintre acestea s-a produs la ora 12:54, iar ulterior el a fost urmat de un altul, mai puternic. Totuși, ambele dintre aceste cutremure au fost unele slabe.

Seismul care s-a produs prima dată a avut loc la o adâncime de 17 km și a fost resimțit în mai multe orașe din țară. Este vorba despre Capitală, Pitești, Sibiu, Brașov sau Ploiești.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 14 Iunie 2021 la ora 12:54:06 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 17km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 84km E de Brașov, 94km NE de Ploiești, 103km S de Bacău, 108km V de Galați, 110km NV de Brăila, 143km N de București, 168km NE de Pitești, 182km SV de Iași, 198km E de Sibiu, 207km N de Ruse”, a anunțat Institutul Naţional De Cercetare – Dezvoltare Pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT

Un alt cutremur produs tot luni, în Vrancea. Ce magnitudine a avut

La doar câteva zeci de minute distanță de acesta, s-a produs un nou sesim, în exact aceeași zonă. Acesta a fost chiar mai puternic decât cel inițial, dar, din fericire, nu au fost raportat incidente de niciun fel.

Cutremurul a avut o magnitidune de 3.4 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 17 kilometri. El a avut loc la ora 13:36.

ADVERTISEMENT

La fel ca celălalt seism, și acesta a fost aproape de mai multe orașe mari din România, precum și de Ruse, în Bulgaria. Astfel, cutremurul din Vrancea s-a produs aproape de București, Ploiești, Brașov, Bacău, Galați, Brăila, Pitești, Iași sau Sibiu.

Zona sesismică Vrancea este una cunoscută pentru activitatea de aici, iar cutremurele au loc frecvent. La începutul acestei luni a avut loc un seism într-o zonă mai puțin obișnuită în acest sens.

Este vorba despre un cutremur care a avut loc în județul Caraș-Severin, pe data de 6 iunie 2021. El a avut o intensitate de 2,5 pe scara Richter.

ADVERTISEMENT