News

Două cutremure de peste 6 grade au lovit Iranul. Echipele de salvare, mobilizate la locul seismului. Video

Iranul a fost lovit duminică de două cutremure puternice de peste 6 magnitudine. În urma acestora, cel puțin o persoană a murit, iar echipele de salvare au fost mobilizate.
14.11.2021 | 16:21
Doua cutremure de peste 6 grade au lovit Iranul Echipele de salvare mobilizate la locul seismului Video
ADVERTISEMENT

Două cutremure puternice s-au produs duminică după orele prânzului în sudul Iranului. Din primele informații, cel puțin o persoană a murit, iar echipele de salvarea au fost mobilizate în zonă.

Seismele au avut magnitudinile de 6,3 și 6,4 grade și au zguduit provincia Hormozgan, a anunțat televiziunea de stat. Cutremurele au fost resimțite până în golful din Dubai, conform The Jerusalem Post.

ADVERTISEMENT

Două cutremure de peste 6 grade au lovit Iranul. Echipele de salvare, mobilizate la locul seismului

Centrul seismologic al Iranului a anunțat că seismele de duminică au lovit insula Qeshm din strâmtoarea Hormuz, la aproximativ 1.000 de kilometri sud de capitala iraniană Teheran.

Cel mai puternic cutremur, revizuit de la 6,1 la 6,5, s-a produs la o adâncime de 18 kilometri, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) şi televiziunii de stat iraniene.

ADVERTISEMENT

”Cutremurul a fost resimţit în mai multe oraşe iraniene din sudul provinciei Hormozgan”, a declarat un oficial local pentru postul public de televiziune.

Potrivit postului public de televiziune, două seisme au zguduit regiunea, iar echipe de salvare au fost mobilizate la faţa locului.

ADVERTISEMENT

În social-media au apărut imagini care arată cât de puternice au fost seismele de duminică.

Cel puțin o persoană a murit din cauza cutremurelor de duminică

Cele două cutremure puternice care au lovit duminică sudul Iranului, lângă portul Bandar Abbas, i-au determinat pe locuitori să-și părăsească casele. Se pare că cel puțin o persoană a murit, a raportat televiziunea de stat.

”O persoană a murit după ce un stâlp de electricitate a căzut peste ea”, a anunțat televiziunea de stat iraniană, citând oficialii locali, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Televiziunea de stat a publicat imagini cu locuitorii din Bandar Abbas care, panicați, fug din casele lor. Agenția de știri de stat a Iranului, IRNA, a declarat că nu au existat daune structurale la casele din zonă.

Cutremurele au fost resimțite și în golful din Dubai, potrivit unor locuitori.

”S-a simțit în partea de nord și de est a Emiratelor Arabe Unite, dar fără nicio pagubă”, a declarat Centrul Național de Meteorologie al Emiratelor Arabe Unite, într-un mesaj postat pe Twitter.

ADVERTISEMENT
Tags: