News

Două cutremure de peste 6 magnitudine în Hawaii. Locuitorii au surprins momentul producerii seismelor. Video

Două cutremure puternice au afectat coasta Insulei Mari din Hawaii. Seismele, de peste 6 magnitudine, au fost surprinse în imagini de locuitori. Nu s-au raportat victime.
11.10.2021 | 09:50
Doua cutremure de peste 6 magnitudine in Hawaii Locuitorii au surprins momentul producerii seismelor Video
ADVERTISEMENT

Două seisme, cu magnitudinea 6.2 și 6.1, au zguduit, duminică, partea de sud a insulei Hawaii, transmite USA Today.

Prima mișcare telurică a fost consemnată în jurul prânzului, având magnitudinea de 6.1. Aceasta a fost consemnată la circa 30 de km de Insula Mare din Hawaii

ADVERTISEMENT

Un al doilea cutremur, care a avut magnitudinea de 6,2, a lovit aproximativ 20 de minute mai târziu în aceeași zonă, informează Serviciu Geologic al SUA (USGS).

Două cutremure puternice au lovit Hawaii. Aproape 2.000 de persoane au raportat seismele

Potrivit presei de peste ocean, aproape 2.000 de locuitori din zona afectată de cutremure au raportat către USGS faptul că au resimțit seismele.

ADVERTISEMENT

Serviciul Național de Meteorologie din Honolulu a anunțat că, momentan, nu există nicio amenințare de formare a unor valuri tsunami din cauza cutremurelor.

USGS informează că, de regulă, cutremurele de această magnitudine pot provoca daune grave. În legătură cu cele de duminică, nu sunt însă informații privind existenţa unor pagube materiale sau victime omenești.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Departamentul de Transport din Hawaii a anunțat că nu au avut loc daune cauzate de cutremur pe pistele aeroportului, porturile comerciale sau podurile de pe autostrăzi.

Cutremurele din prezent au loc la scurt timp după ce vulcanul Kilauea din Hawaii , unul dintre cei mai activi de pe Pământ, a erupt din nou luna trecută, formând fântâni de lavă și trimițând fum din craterul de la vârful său.

ADVERTISEMENT

Ken Hon, un om de știință responsabil la Observatorul Vulcanului Hawaiian, a declarat pentru Star Advertiser că cutremurul nu are nicio legătură cu erupția vulcanului Kilauea, scrie sursa citată.

Imagini cu momentul producerii seismelor, publicate în spațiul online

La scurt timp după producerea celor două seisme, în spațiul online au apărut o serie de imagini care arată cât de puternice au fost mișcările scoarței terestre.

Se pot observa oameni speriați cum fug din încăperi de teama seismului. La o benzinărie din orașul Naalehu, ușile afișajului frigiderului au fost deschise de cutremur și obiectele au căzut la pământ.

În ultimii ani, au existat alte 15 cutremure cu magnitudinea de 6 sau mai mare, la mai puțin de 100 km distanță de cutremurul din 10 octombrie.

ADVERTISEMENT
Tags: