Carousel hot news

Doua cutremure sîmbătă dimineaţă, în estul şi in vestul României. Cîte seisme au avut loc de la începutul lunii

Institutul National pentru Fizica Pamantului a inregistrat sambata dimineata doua seisme. Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora locala 10,29, in judetul...
18.06.2016 | 12:02
Doua cutremure sîmbătă dimineaţă, în estul şi in vestul României. Cîte seisme au avut loc de la începutul lunii
ADVERTISEMENT

Institutul National pentru Fizica Pamantului a inregistrat sambata dimineata doua seisme. Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora locala 10,29, in judetul Gorj, regiunea Oltenia, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul a avut loc la o adancime de 13 kilometri, iar orasele cele mai apropiate de epicentru au fost Uricani (13 kilometri), Lupeni (16 kilometri), Vulcan (22 kilometri), Petrosani (28 kilometri) si Targu Jiu (28 kilometri).

ADVERTISEMENT

Tot sambata, la o adancime de 127 de kilometri, s-a inregistrat un cutremur de 2,8 grade pe scara Richter in zona seismica Vrancea, judetul Buzau. Seismul s-a consemnat la ora locala 3,12, iar localitatile cele mai apropiate de locul unde acesta s-a produs au fost Ramnicu Sarat (42 kilometri), Covasna (45 kilometri), Focsani (46 kilometri), Buzau (54 kilometri) si Marasesti (58 kilometri).

In luna iunie, in Romania au avut loc opt cutremure, sase dintre ele cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter.

ADVERTISEMENT

In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Sursă: www.stirileprotv.ro

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri