Fotbal international

Două decenii și jumătate de la ultima umilință suferită de Real Madrid în Cupa Spaniei! Top 5 înfrângeri drastice ale galacticilor

28.02.2019 | 00:56
Doua decenii si jumatate de la ultima umilinta suferita de Real Madrid in Cupa Spaniei Top 5 infrangeri drastice ale galacticilor

Două decenii și jumătate au trecut de la ultima umilință suferită de Real Madrid în Cupa Spaniei! În 1994 luau bătaie, ultima oară, la scor galacticii în cea de-a doua competiție. Atunci Tenerife o executa pe Real chiar pe Santiago Bernabeu. Tot 3-0 arăta tabela de marcaj la finalul partidei pierdută în urmă cu 25 de ani de madrileni. Nu e singurul eșec drastic suferit de Real în Cupa Spaniei de-a lungul timpului.

Două decenii și jumătate de la ultima umilință suferită de Real Madrid în Cupa Spaniei!

În 1988, de asemenea, pe Santiago Bernabeu, Real Sociedad o învingea cu 4-0 pe Real Madrid și lăsa asistența fără cuvinte, mai ales că suporterii nu erau obișnuiți cu asemenea rezultate. 62 de ani trecuseră de la ultima mare înfrângere a echipei în Cupa Spaniei. În 1926, chiar rivalii de la Barcelona se impuneau cu scorul de 5-1 într-o partidă desfășurată pe Chamartin. Cu 13 ani în urmă, Athletic o bătea pe Real cu un neverosimil 3-0.

De remarcat că din cele 5 înfrângeri ale galacticilor, două au fost administrate de catalani. Barcelona a scos-o din joc în acest sezon pe Real, deși în manșa tur, madrilenii au părut să aibă inițiativa. Și în prima repriză a meciului de pe Santiago Bernabeu, elevii lui Santiago Solari au dominat. Vinicius și Benzema au semnat cele mai mari ocazii ale galacticilor. După pauză, oaspeții au schimbat registrul tactic și mai ales au înscris.

Două decenii și jumătate de la ultima umilință suferită de Real Madrid în Cupa Spaniei! Real - Barcelona
Real Madrid a fost eliminată din Cupa Spaniei de FC Barcelona

Trei goluri și s-a făcut liniște pe Bernabeu

Barcelona a marcat la prima mare ocazie și de acolo Real a mers din rău în mai rău. Gazdele s-au deschis, au forțat egalarea, dar au lăsat spații mari de care catalanii au beneficiat imediat. Elevii lui Ernesto Valverde au mai înscris de două ori și au rezolvat calificarea spre stupoarea fanilor pregătiți pentru o adevărată sărbătoare – răpunerea adversarului de o viață. Fanii madrilenilor au asistat impasibili la ultimele minute ale întâlnirii și au așteptat fluierul de final.

Real Madrid și Barcelona nu scapă una de cealaltă. Cele două formații vor juca, din nou, împreună, tot pe Santiago Bernabeu. De data aceasta o vor face în campionat. Catalanii vin mult mai relaxați în La Liga. Au nouă puncte avans față de marea rivală și o altă victorie aproape că le-ar aduce titlul. Real Madrid e abia a 3-a în clasament, în condițiile în care trupa lui Simeone este clasată pe locul 2.

  • 3 goluri a încasat Real Madrid de la rivala Barcelona pe Santiago Bernabeu