News

Două dosare penale deschise în cazul deputatului Aurel Bălășoiu. Anchete pentru act sexual cu un minor și viol

Scandalul sexual în care este implicat deputatul Aurel Bălășoiu, recent exclus din PSD, ajunge la Parchetul General. Au fost deschise două dosare penale.
04.10.2022 | 17:45
Doua dosare penale deschise in cazul deputatului Aurel Balasoiu Anchete pentru act sexual cu un minor si viol
Parchetul General, sesizare din oficiu în cazul deputatului Aurel Bălășoiu. Dosare penale deschise. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deputatul de Argeș Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD în urma unui scandal sexual. Acesta este acuzat că ar fi întreținut relații intime cu un minor.

Parchetul General, sesizare din oficiu în cazul deputatului Aurel Bălășoiu. Dosare penale in rem pentru act sexual cu un minor și viol

În urma acestui scandal, procurorii de la Parchetul General au deschis două dosare penale in rem. Sunt în curs de desfășurare anchete pentru viol și act sexual cu un minor.

ADVERTISEMENT

În debutul acestei săptămâni, luni, 3 octombrie, anchetatorii ar fi audiat un personaj cheie în în acest caz, informează Adevărul.

”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.

ADVERTISEMENT

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane”, se arată pe site-ul Misterului Public.

În comunicatul autorităților se punctează faptul că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem.

ADVERTISEMENT

Tot în cursul zilei de marți, deputatul Aurel Bălășoiu a cerut să intre în concediu de la Parlament pentru zilele de plen din următoarele trei săptămâni.

Acuzat că a întreținut relații sexuale cu un minor, Aurel Bălășoiu se apără

Un scandal sexual a izbucnit în weekendul trecut. În spațiul public au apărut imagini cu un tânăr gol cu care deputatul ar fi întreținut relații sexuale. Informațiile inițiale sugerau că tânărul este minor.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, politicianul se apără și spune că nu este el în acele imagini.

”Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat și drept dovadă că așteptăm să vedem soluția care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu știm nimic, ce e în spate, nu poți să vorbești.

Nu îl cunosc pe tânărul din fotografii și oricum nu apare copil minor acolo, cum sunt pozele.

Nu sunt eu acolo, ăsta e punctul meu de vedere”, a declarat duminică Aurel Bălăşoiu, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT