News

Două femei de 82 și 87 de ani s-au vindecat de coronavirus. Au fost tratate la Arad

22.04.2020 | 16:02
Doua femei de 82 si 87 de ani sau vindecat de coronavirus Au fost tratate la Arad
ADVERTISEMENT

Două femei de 82 și 87 de ani s-au vindecat de coronavirus și au arătat că și atunci când ești o persoană în vârstă poți să supraviețuiști temutului SARS-CoV-2.

Două femei de 82 și 87 de ani s-au vindecat de coronavirus

Conform Mediafax, reprezentanții spitalului din Arad au anunțat că, într-o singură săptămână, două femei, una de 82 de ani și alta de 87 de ani, au fost vindecate de coronavirus și externate.

ADVERTISEMENT

”O pacientă de 87 de ani a fost vindecată de COVID-19 la Arad! Vă anunțam săptămâna trecută despre externarea unei paciente de 82 de ani vindecată de virusul COVID-19”, au declarat reprezentanții spitalului.

”Și iată că astăzi (n.r. – miercuri) putem spune că o altă doamnă, de 87 de ani, tot din Arad, a fost externată și vindecată de COVID-19”, au mai spus oficialii unității medicale din Arad.

ADVERTISEMENT

Peste 2.400 de persoane s-au videcat în România

Potrivit cadrelor medicale de la Arad, cele două paciente demonstrează că medicii pot vindeca pacienți de COVID-19 indiferent de vârstă.

Acest anunț al personalului medical din spitalul din Arad vine la doar patru zile după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirma că Aradul se află pe lista județelor în care pericolul de focar este foarte mare.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 9.710, cel al deceselor este de 508, iar cel al persoanelor vindecate este de 2.406.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că după 15 mai se vor relaxa măsurile, dar toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun.

ADVERTISEMENT

Totodată, şeful statului a subliniat că nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, însă vor rămâne în vigoare interdicţiile pentru adunări publice şi alte manifestări.

ADVERTISEMENT