News

Două fete au fost spulberate pe marginea drumului în Iași. O copilă de 12 ani a murit, alta e în stare gravă la spital

Două fete au fost spulberate pe marginea drumului în Iași. O copilă de 12 ani a murit, alta e în stare gravă la spital, după ce tinerele au fost lovite de autoturism.
26.05.2023 | 10:57
Doua fete au fost spulberate pe marginea drumului in Iasi O copila de 12 ani a murit alta e in stare grava la spital
Două fete au fost spulberate pe marginea drumului. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Două fete au fost spulberate pe marginea drumului în Iași. O copilă de 12 ani a murit, alta e în stare gravă la spital, după ce tinerele au fost lovite de autoturism. Accidentul grav a avut loc în satul Domnița, județul Iași. Șoferul ar fi pierdut controlul mașinii și a lovit din plin cele două fete care se plimbau pe marginea drumului.

Două fete au fost spulberate pe marginea drumului în Iași.

În autoturism se afla o altă minoră, aparent iubita șoferului, care a fost de asemenea rănită ușor. Din păcate, în cursul nopții a murit una dintre fete, în vârstă de 12 ani. Fetele au ajuns inițial la spital, după ce polițiștii din Iași au fost sesizați la 112 în jurul orei 20:30, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

”La data de 25 mai, în jurul orei 20:30, polițiștii din Iași au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că pe un drum judeţean din satul Domnița, comuna Țibana a avut loc un accident rutier soldat cu victime. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că șoferul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare după ce a încercat să evite un obstacol, ar fi părăsit şoseaua, s-ar fi izbit de un stâlp de electricitate, după care a lovit din plin două minore și, implicit, gardul unei locuinţe”, a transmis IPJ Iași.

Accidentul mortal s-a petrecut chiar în fața casei unde locuia una dintre victime. Cele două fete lovite din plin de autoturism erau prietene, anunță anchetatorii. ”În urma acestui accident rutier a rezultat rănirea a trei minore, două care s-ar fi aflat pe spațiul verde și una în autoturism, care au fost transportate la spital. Una dintre fete, în vârstă de 12 ani, a decedat aseară. Cele două fete erau prietene foarte bune şi colege, accidentul petrecându-se chiar în faţa casei minorei care a supravieţuit.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, la fața locului, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, au mai transmis autoritățile. Familia se pregătește acum de înmormântare și rudele sunt în stare de șoc.

În urmă cu 24 de ore, un pensionar în vârstă de 74 de ani a murit după ce a fost lovit din plin de un autoturism pe DN 64 din localitatea Prundeni, Vâlcea. Bărbatul se plimba regulamentar pe bicicleta sa, pe drum, însă șoferul a scăpat controlul autoturismului fără un motiv clar. Din păcate, salvarea care a venit să transporte victima la spital nu a mai ajuns la timp, bărbatul decedând pe drum.

ADVERTISEMENT

IPJ Vâlcea a transmis că șoferul acestei mașini era un bărbat în vârstă de 39 de ani din Cluj. ”Din primele verificări efectuate, s-a constatat faptul că, un bărbat de 39 de ani, din județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 64, în localitatea Prundeni, ar fi acroșat un bărbat de 74 de ani, care se deplasa cu bicicleta”, a precizat IPJ Vâlcea.

Inițial, bărbatul rănit foarte grav a fost preluat de o ambulanță pentru a fi transportat la spital. ”Din păcate, rănile suferite s-au dovedit a fi extrem de grave, iar medicii ambulanțieri nu au mai putut face nimic pentru el, fiind declarat decesul înainte de a ajunge la spital”, a transmis și ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Și în acest caz șoferul responsabil de accident a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii vor continua acum cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. România rămâne țara din Europa unde mor oamenii pe capete pe drumuri, însă autoritățile par incapabile să ia măsuri concrete.

ADVERTISEMENT