News

Două fete au fost ucise de propriile familii după ce au apărut într-o filmare. În ce ipostaze erau acestea

18.05.2020 | 12:22
Doua fete au fost ucise de propriile familii dupa ce au aparut intro filmare In ce ipostaze erau acestea
Două fete au fost ucise de propriile familii după ce au apărut într-o filmare. În ce ipostaze apăreau acestea. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Două fete au fost ucise de propriile familii în Pakistan. Acestea au apărut într-o filmare urcată în mediul online cu aproape un an în urmă în ipostaze considerate inadecvate de rudele lor.

Două fete au fost ucise de propriile familii după ce au apărut într-o filmare. În ce ipostaze apăreau acestea

Întâmplare de-a dreptul halucinantă într-o zonă din Pakistan. Două adolescente au căzut victime unei așa-zis ”crime de onoare”, din cauza unei înregistrări video care circula pe net și în care cele două fete apăreau în compania unui tânăr.

ADVERTISEMENT

Cele două fete au fost asasinate chiar de membri ai propriilor familii. Evenimentul greu de explicat a avut loc în localitatea Shaam Plain Garyom, din nord-vestul Pakistanului, într-o zonă în care sunt încă foarte comune vechi obiceiuri tribale, informează BBC.

Victimele aveau 16, respectiv 18 ani. În legătură cu acest caz, Poliția din Pakistan a arestat deja două persoane despre care se spune că ar fi suspecte în cazul crimelor. Suspecții sunt rude ale fetelor. E vorba de tatăl uneia dintre victime și de fratele celeilalte.

ADVERTISEMENT

În ce ipostaze apăreau fetele în filmarea incriminată de rude

De ”vină” pentru această dublă crimă ar fi un tânăr. Acesta nu a făcut nimic decât să apară în filmarea cu telefonul făcută de cele două fete și apărută apoi în mediul virtual.

Astfel, sursa citată scrie că în înregistrarea video care a provocat această tragedie, un tânăr se filmase cu telefonul împreună cu trei fete, undeva într-o zonă izolată din natură.

ADVERTISEMENT

Deși filmarea fusese făcută cu aproape un an în urmă, cel mai probabil a devenit virală pe rețelele sociale abia cu câteva săptămâni în urmă, timp în care a fost și observată de familiile fetelor.

Ce este o ”crimă de onoare”

Potrivit acestei tradiții inexplicabile pentru o lume civilizată, intitulată ”crimă de onoare” un membru al unei familii este ucis atunci când se consideră că a adus ”dezonoare” rudelor fie pentru că victima refuză o căsătorie aranjată, fie că este agresată sexual sau violată, fie că are relații sexuale în afara căsătoriei (poate să fie vorba doar de simple bănuieli).

ADVERTISEMENT

Persoanele pot fi ucise și pentru motive mai puțin „grave”, cum ar fi o ținută vestimentară considerată nepotrivită sau un comportament considerat ”lipsit de respect”

ADVERTISEMENT
Tags: