News

Două fete de 13 ani din Olt au dispărut. Mergeau la școală, dar nu au mai ajuns

Două minore de 13 ani din Olt au plecat la școală, dar nu a mai ajuns. Polițiștii le-au declarat dispărute.
28.05.2021 | 16:40
Doua fete de 13 ani din Olt au disparut Mergeau la scoala dar nu au mai ajuns
Două fete de 13 ani din Olt au dispărut. Mergeau la școală, dar nu au mai ajuns Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ambele fete locuiau într-un centru de tip familial din localitatea Corabia. Ele nu au istoric de plecări din respectivul loc.

Angajații instituției unde minorele erau îngrijite au dat alarma joi, 27 mai. Cele două au plecat împreună la școală, dar s-a aflat ulterior că nu au mai ajuns.

ADVERTISEMENT

Două fete de 13 ani din Olt au dispărut. Mergeau la școală, dar nu au mai ajuns

Minorele sunt eleve în clasa a VII-a la o instituție de învățământ din localitatea Corabia. Una dintre ele se află în centrul de îngrijire de la vârsta de doi ani.

Cealaltă minoră a fost preluată în anul 2020. Ambele fete au doar mamă, dar femeile care le-au născut au plecat la muncă în străinătate.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții centrului au precizat că niciuna dintre ele nu a mai plecat înainte. Oamenii legii au început căutările încă de joi, 27 mai.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Corabia au fost sesizaţi de către personalul unui centru de tip familial din oraşul Corabia despre faptul că la data de 27 mai 2021, în jurul orei 8.00, minora Stan Marina Ortensia ar fi plecat către şcoală împreună cu minora Bonculescu Bella, însă cele două nu au mai ajuns la ore. Ambele minorele sunt beneficiare ale centrului de tip familial,” a transmis IPJ Olt, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Semnalmentele celor două minore

„Stan Marina Ortansa prezintă următoarele semnalmente: înălţime 1,50 m- 1,60 m, păr lung negru, ochi căprui, faţa ovală. La data plecării purta o bluză neagră şi pantaloni roşii”, au transmis polițiștii.

„Bonculescu Bella, în vârstă de 13 ani, poate fi recunoscută după următoarele semnalmente: aproximativ 1,50 m înălţime, păr blond lung, ochi albaştri, iar pe piciorul stâng,  deasupra gleznei, prezintă un tatuaj cu inscripţia “Marius”. La momentul plecării, minora purta bluză neagră şi blugi albaştri,“ au mai explicat oamenii legii

ADVERTISEMENT

Copil de 10 ani, dispărut din fața școlii la Brașov

Un caz asemănător a fost înregistrat la Brașov, cu trei zile în urmă. Un minor de 10 a fost lăsat de părinții săi în fața instituției de învățământ, dar nu a mai ajuns la ore.

Polițiștii au fost alertați de familia băiatului și au început căutările imediat, folosind și un câine de urmă din cadrul Serviciului Criminalistic. Aceștia au analizat mai multe camere de supraveghere și au constatat că minorul a plecat sigur de la școală.

Din fericire, băiatul a fost găsit după șase ore de căutări. Oamenii legii au precizat că cel mic nu a fost victima vreunei infracțiuni.

ADVERTISEMENT