News

Două fetițe s-au înecat în Râmnicu Sărat. Ambulanța a fost atacată cu pietre de familie

09.07.2019 | 13:39
Doua fetite sau inecat in Ramnicu Sarat Ambulanta a fost atacata cu pietre de familie

O tragedie s-a produs luni în județul Buzău, în apropiere de localitatea Râmnicelu. Două fete din localitatea buzoiană Râmnicelu au mers la scăldat în Râmnicu Sărat și nu au mai putut ieși la mal. Ele au ieșit la liman cu ajutorul rudelor și a localnicilor, dar nu au mai putut fi salvate. Mai mult, în timpul misiunii de salvare o ambulanță a fost avariată de către localnici, anunță news.ro.

Tragedie în Buzău după ce două fetițe s-au înecat în Râmnicu Sărat

Cele două surori de 9 și 12 ani au mers la scăldat fără să știe însă să înaotea. Ele erau însoțite de fratele lor mai mic în vârstă de 7 ani. Chiar dacă apa era mica, cele două au intrat într-o zonă cu excavații, unde apa se adâncește brusc și nu au mai putut ieși de acolo. Fratele lor mai mic a fost cel care și-a alertat părinții, iar micuțele au fost aduse la mal de către localnici și rude.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, fetele erau inconștiente. Fetița de 9 ani era și în stop cardio respirator. Medicii au început să efectueze manvrele de resuscitare dar nu au avut niciun succes, copila fiind declarată decedată la fața locului.

Două fetițe s-au înecat în râul Râmnicu Vâlcea
Două fetițe s-au înecat în râul Râmnicu Vâlcea. Ambulanța a fost vandalizată de familie *foto: renault.ro

Localnicii au dat cu pietre în ambulanță

A doua fetiță, de 13 ani, a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Din păcate, medicii nu au putut să o salveze nici la unitatea medicală.

Disperarea a fost una extrem de dură în rândul familiei celor două copile. Aceștia i-au acuzat pe medici că au venit târziu la locul incidentului. Astfel, în timpul intervenţiei, o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău a fost avariată de localnici care au aruncat cu pietre și au spart geamurile.