A DOUA generaţie! Tatăl lui James şi Falcao au jucat în aceeaşi echipă! 25 de ani mai tîrziu, fii lor sînt SUPER-STARURI

James Rodriguez şi Radamel Falcao sînt cei mai importanţi jucători columbieni din ultimul deceniu. Cu cei doi în echipă, Columbia s-a calificat la Campionatul Mondial după o pauză de 16 ani...
27.12.2014 | 11:48
A DOUA generatie Tatal lui James si Falcao au jucat in aceeasi echipa 25 de ani mai tirziu fii lor sint SUPERSTARURI

James Rodriguez şi Radamel Falcao sînt cei mai importanţi jucători columbieni din ultimul deceniu. Cu cei doi în echipă, Columbia s-a calificat la Campionatul Mondial după o pauză de 16 ani şi a reuşit să urce pînă pe locul 3 în clasamentul FIFA. Puţini sînt cei care ştiu că taţii celor doi fotbalişti au jucat în aceeaşi echipă cu 26 de ani în urmă. 

Colegi la Deportes Tolima

James Rodriguez senior (foto stînga) şi Radamel Enrique Garcia (foto dreapta) au fost colegi în 1987 la Deportes Tolima. Echipa a jucat o semifinală de Copa Libertadores în acea perioadă, mai exact în 1982, însă performanţele pe plan intern au venit abia după anul 2000, singurul titlu al clubului fiind cîştigat în anul 2003.

fiaososo

Radamel Enrique Garcia a fost un fundaş central, fără rezultate notabile. A reuşit totuşi să aibă o selecţie în naţionala de seniori a Columbiei şi a fost component al echipei la Olimpiada de la Moscova din 1980.

Wilson James Rodriguez a fost şi el fotbalist de nivel mediu. Iniţial nu dorea să îi dea prenumele de James fiului său, însă presa columbiană scrie că James Rodriguez senior era fan James Bond şi aşa i-a dat prenumele fiului său.

Taţi de superstaruri

Fii celor doi jucători, colegi în 1987 la Deportes Tolima au devenit superstaruri internaţionale. James Rodriguez este om de bază la Real Madrid, unde joacă titular meci de meci. Este golgheterul Campionatului Mondial din 2014 unde a reuşit să marcheze 6 goluri.

1283154-27655753-640-360

Radamel Falcao joacă în atacul lui Manchester United, acolo unde e împrumutat de la AS Monaco. A fost accidentat grav la începutul anului într-un meci de Cupa Franţei şi a ratat Campionatul Mondial, însă Falcao este în revenire de formă la United.

1314288-28278948-1600-900

Drumurile celor doi s-au intersectat de mai multe ori în carieră. Chiar dacă au început fotbalul în alte locuri diferite, James şi Falcao au jucat în echipa lui Porto, care a reuşit în anul 2011 să cîştige Liga Europa. După acel sezon, Falcao a fost vîndut la Atletico Madrid pentru 40 de milioane de euro.

fddfs

Porto nu a fost singurul club în care cei doi columbieni au jucat împreună. Falcao şi James au fost transferaţi de AS Monaco în sezonul 2013-2014. Împreună au reuşit să ducă clubul în Liga Campionilor după un deceniu. Cei doi au fost la un pas să joace şi la Real Madrid în aceeaşi echipă, însă transferul lui Falcao la galactici a căzut în ultima clipă.

Falcao-festejo-James-Falta-pasito_OLEIMA20130906_0190_23

Din acest sezon, James a fost transferat cu 80 de milioane de euro de Real Madrid, în timp ce Radamel Falcao a fost împrumutat la Man. United pentru 15 milioane de euro. James şi Falcao rămîn liderii naţionalei Columbiei, cei doi avînd o legătură foarte puternică.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: