News

Două gorile s-au infectat cu Covid-19 în SUA. Cum se simt primatele

12.01.2021 | 13:36
Doua gorile sau infectat cu Covid19 in SUA Cum se simt primatele
ADVERTISEMENT

Două gorile de la grădina zoologică din California au fost testate pozitiv cu Covid-19, după ce au luat boala de la un îngrijitor asimptomatic.

Gorilele de la grădina zoologică din San Diego au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus și au fost carantinate împreună.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții grădinii zoologice au anunțat cu cele două animale au început să tușească, moment în care au fost testate probleme fecare care au indicat infecția.

Două gorile din SUA au luat Covid-19

Digi 24 anunță că este posibil ca și alte animale din grup să fie infectate. Fiind primul caz de gorile infectate cu Covid-19, îngrijitorii se temeau de ce este mai rău, însă boala nu s-a dezvoltat agresiv la primate.

ADVERTISEMENT

În afară de congestie şi de tuse, gorilele se simt bine”, a precizat Lisa Peterson, directorul executiv de la San Diego Zoo.

San Diego Zoo a fost închisă vizitatorilor din luna decembrie, însă animalele sunt îngrijite de angajații grădinii zoologice care respectă cu strictețe toate regulile de protecție. În aceste condiții este greu de înțeles cum boala a infectat cele două gorile.

ADVERTISEMENT

Un tigru din New York a luat și el Covid-19

Primul animal care a luat Covid-19 a fost un tigru de la Grădina Zoologică din New York. „Nu-mi vine să cred. Mi se pare imposibil”, a reacționat managerul Jim Breheny în momentul în care a aflat că tigrul a contractat coronavirusul de la un angajat al grădinii.

Orice informație pe care o obținem despre modul de transmitere a acestei boli, precum și reacțiile diferitelor specii de animale, reprezintă un pas înainte în lupta pe care o ducem cu toții. Sperăm ca descoperirea noastră să ne aducă mai aproape de sfârșitul pandemiei”, a adăugat Breheny.

ADVERTISEMENT

Nadia, tigrul infectat de Covid-19 are 4 ani și a avut o stare de sănătate bună pe durata bolii, după care s-a vindecat. Din acel moment oamenii de știință au realizat că boala se poate transmite de la om la feline, inclusiv la pisici.

Președintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, Germania, a prezentat un studiu prin care demonstrează că oamenii pot transmite boala pisicilor, dar și câinilor.

ADVERTISEMENT
Tags: