Sporturi

Două jucătoare din Top 10 WTA s-au retras de la turneul de la Stuttgart

18.04.2019 | 20:45
Doua jucatoare din Top 10 WTA sau retras de la turneul de la Stuttgart

Două jucătoare din Top 10 WTA s-au retras de la turneul de la Stuttgart. Deşi este primul turneu mai important pe suprafaţa roşie, câteva dintre jucătoarele de top nu sunt deocamdată pregătite pentru trecerea la zgură. Este vorba despre Elina Svitolina şi Sloane Stephens, care s-au retras în ultimul minut de la turneul “Porsche Tennis Grand Prix”, desfăşurat la Stuttgart. Competiţia organizată în Germania este de categorie Premier şi are premii totale în valoare de 886,077 de dolari. Turneul se desfăşoară în perioada 22-28 aprilie.

Două staruri din Top 10 au abandonat în ultimul minut la turneul de la Stuttgart

Dacă la anunţul făcut despre lista provizorie erau înscrise la turneul din Germania nu mai puţin de 8 jucătoare din Top 10 WTA, lucrurile s-au schimbat pe vreme ce startul turneului se apropie. Elina Svitolina, locul 6 WTA, Sloane Stephens, locul 8 WTA, şi Danielle Collins, locul 32 WTA, au decis să nu participe la Stuttgart, fapt care-i poate asigura un avantaj Simonei Halep, care va fi a doua favorită la titlu, după Naomi Osaka, liderul mondial din WTA.

Directorul turneului de la Stuttgart, Markus Gunthardt, a precizat de cuârnd că este convins că turneul va prezenta oricum un interes foarte mare, având în vedere componenţa tabloului principal. “Suntem încântaţi că putem să oferim publicului un aşa tablou fantastic, conţinând toate campioanele de Grand Slam de anul trecut şi şase dintre primele zece jucătoare ale lumii. Pentru mine, este garantat spectacolul meciurilor de mare clasă”, a declarat acesta.

Continuă perioada de inactivitate pentru Elina Svitolina, implicată într-un scandal în Ucraina

Elina Svitolina se află în centrul unui scandal de amploare în Ucraina. Vicepreşedintele Federaţiei de Tenis din Ucraina, Evgeni Zukin, a ameninţat că-i va retrage pe viaţă dreptul de a participa la confruntările din Fed Cup, ca urmare a refuzului Elinei Svitolina de a-şi reprezenta ţara în competiţia pe echipe.

Tags: