News

Două kilograme de droguri găsite la un bărbat din Mamaia. Urma să le vândă la un festival

Două kilograme de droguri găsite la un bărbat din Mamaia. Urma să le vândă la un festival, însă planurile sale au fost dejucate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate.
30.04.2023 | 17:18
Doua kilograme de droguri gasite la un barbat din Mamaia Urma sa le vanda la un festival
Două kilograme de droguri găsite la un bărbat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Două kilograme de droguri găsite la un bărbat din Mamaia. Urma să le vândă la un festival, însă planurile sale au fost dejucate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate. Oamenii legii au găsit două kilograme de droguri de mare risc și sume de bani în valută, după ce au efectuat o percheziție în Mamaia Nord.

Două kilograme de droguri găsite la un bărbat

Bărbatul urma să vândă drogurile la un festival din zonă, conform reprezentanților IPJ Constanța. Mai mult, drogurile urmau să fie plasate și în cluburile din Constanța sau de pe litoral, petrecăreților veniți aici în minivacanța de 1 mai. Trei persoane au fost audiate în acest caz, iar una a fost reținută pentru trafic de droguri, conform DC News.

ADVERTISEMENT

”Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat o percheziţie domiciliară, în staţiunea Mamaia Nord, în urma căreia au fost descoperite şi ridicate peste două kilograme de droguri de mare risc, 9.000 de euro, 170 de lire sterline, 11.300 de lei, un cântar electronic de mare precizie, două telefoane mobile şi un autoturism”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Așadar, o persoană a fost arestată pentru trafic de droguri în acest caz. “La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au fost conduse trei persoane, în vederea audierii. Ulterior, la data de 30 aprilie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea unei persoane, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. Totodată, aceasta a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa”, mai este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT

Traficantul de droguri va rămâne în arest pentru cel puțin 30 de zile. ”Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare”, au mai tarnsmis autoritățile.

Litoralul românesc este în aceste zile centrul distracției din România, însă tinerii preferă de prea multe ori să se drogheze. Drept dovadă, zeci de adolescenți au fost prinși cu substanțe interzise la ei și s-au ales cu dosare penale, pe lângă faptul că au rămas fără ”marfă”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, un turist a fost găsit inconștient, după ce consumase de droguri. Jandarmii fac verificări și percheziții cu ajutorul câinilor, inclusiv la cel mai mare festival din Mamaia, pentru a a-i opri pe traficanții de droguri aflați în acțiune.

“Noaptea trecută, 22 de persoane au fost blocate de către colegii noştri jandarmi şi de către agenţii firmei de pază de la intrarea în festivalurile aflate în derulare şi nu li s-a permis participarea pentru că deţineau substanţe interzise din rândul celor psihoactive. Aceste persoane au fost preluate de către Poliţie şi au fost întocmite actele procedurale cerute în astfel de situaţii”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Constanţa.

ADVERTISEMENT

Tinerii sunt sfătuiți să nu consume droguri, însă prea puțini ascultă acest sfat, conform datelor statistice. “Sfatul nostru pentru cei care vin la astfel de evenimente este să nu consume droguri pentru că îşi distrug sănătatea şi viaţa, să se distreze şi să îi respecte pe ceilalţi participanţi la evenimente, dar şi ordinea publică”, au mai transmis jandarmii. Pe litoralul românesc au loc în această perioadă festivalul Beach, Please de la Costinești și Sunwaves de la Mamaia.

ADVERTISEMENT