Fotbal intern

Două legende ale lui Dinamo au câștigat procesul pentru salariile restante. Planul DDB în privința licenței. Exclusiv

27.02.2021 | 20:56
Doua legende ale lui Dinamo au castigat procesul pentru salariile restante Planul DDB in privinta licentei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo primește lovitură după lovitură, atât în teren, cât și din partea comisiilor FRF. În ultima săptămână, Camera de Soluționare a Litigiilor a soluționat în favoarea reclamanților mai multe procese pentru recuperarea salariilor restante. Între angajații care au de primit bani sunt Ionel Augustin și Gheorghe Mihali, două legende ale clubului.

Ionel Augustin pregătește echipa U17 a lui Dinamo, în vreme ce Mihali este antrenorul de la U19. Cei doi au depus memorii pentru recuperarea a cinci salarii restante. Sunt, de altfel, și alți angajați din club care au obținut decizii favorabile în ultima săptămână. Astfel că suma pe care clubul o are de plătit urgent crește cu aproximativ 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

DDB speră să scape de toate restanțele din 2020 până pe 31 martie. Astfel încât Dinamo să obțină licența pentru Liga 1 în timp util pentru a-și depune și dosarul pentru cupele europene. Misiunea este una foarte dificilă. Peste 800.000 datora clubul în urmă cu o săptămână, dar datorii noi apar aproape în permanență.

DDB are la dispoziție cinci zile pentru a face apel la decizia dată de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor

“Mă aflu într-o situație critică, sunt foarte afectat. Mi-am depus memoriu la FRF, am cinci salarii restante și nu credeam, vreodată, că o să trec prin așa ceva. Nu aș fi făcut așa ceva, dacă m-ar fi sunat oricine, Discobolul, portarul de la RIN, nu știu, cine conduce acest club!”, declara Ionel Augustin la începutul lunii.

ADVERTISEMENT

În plus, rezultatele foarte slabe pe care clubul le înregistrează în ultimele săptămâni afectează și încrederea celor care erau tentați să doneze pentru club. Totuși, cei de la DDB au un plan prin care speră că aceste noi datorii să nu fie înregistrate pentru această perioadă de licențiere.

Asta pentru că decizia dată de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor nu este definitivă. Dinamo are la dispoziție cinci zile lucrătoare pentru a face apel, din momentul în care s-a dat decizia (25 februarie). Astfel că se va face apela la această cale, deși șansele de a întoarce decizia sunt foarte mici. Aproape nule. Dar miza reală este ca aceste datorii să fie încă în litigiu până la data de 31 martie.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra și Javi Reyes sunt și ei în litigiu cu Dinamo pentru recuperarea unor salarii restante. Fostul antrenor al „roș-albilor” și secundul său au primit termen pentru 4 martie, când s-ar putea da și o decizie definitivă.

În cazul în care Dinamo nu reușește să scape de datorii până la 31 martie, nu este totul pierdut pentru “câini”. Participarea în cupele europene este un obiectiv secundar pentru roș-albi în acest moment. Și foarte greu de realizat dacă ținem cont de joc. Chiar dacă Dinamo este în sferturile de finală ale Cupei României și pare să aibă un culoar favorabil.

ADVERTISEMENT

Ionel Augustin a câștigat de patru ori campionatul cu Dinamo. Două trofee și pentru Mihali

Echipele care nu au pretenții de cupe europene au termen până pe 30 aprilie să facă dovada că au fost plătite toate datoriile clubului. Ceva mai multe șanse pentru DDB să redreseze situația până la respectiva dată, dar oricum foarte dificil.

  • Palmaresul lui Ionel Augustin la Dinamo: 4 titluri de campion al României: 1975, 1982, 1983, 1984 / 3 Cupe ale României: 1982, 1984, 1986
  • Palmaresul lui Gheorghe Mihali la Dinamo: 2 titluri de campion al României: 2000, 2001
ADVERTISEMENT
Tags: