News

Două licee de top din București intră în scenariul roșu. Mai mulți elevi s-au infectat

29.09.2020 | 20:51
Doua licee de top din Bucuresti intra in scenariul rosu Mai multi elevi sau infectat
Cazuri de coronavirus confirmate la două licee de top din Capitală. Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Două licee de top din București intră începând de miercuri, 30 septembrie, în scenariul roșu de funcționare.

Hotărârea a fost luată după ce mai mulți elevi s-au infectat cu coronavirus.

În total, în Capitală sunt 28 de unități de învățământ care funcționează după scenariul roșu, scrie ziare.com.

ADVERTISEMENT

Elevi din două licee de top din Capitală, infectați cu coronavirus

Marți după-amiază, două colegii naționale de top din București au anunțat că vor adopta forma de învățământ online. Este vorba despre Colegiul Național Sfântul Sava și Colegiul Național Grigore Moisil.

La Colegiul Național Sfântul Sava elevii vor sta acasă și vor învăța online. Acolo, patru elevi au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, doi dintre ei fiind chiar în aceeași clasă.

ADVERTISEMENT

La Sava învață 1.053 de elevi și predau 71 de profesori. Reprezentanții școlii au anunțat că unitatea de învățământ dispune de infrastructura necesară pentru a funcționa în scenariul roșu.

La Grigore Moisil învață 1.700 de elevi. Este una dintre cele mai căutate școli din Sectorul 6. Și aici, tot patru elevi au fost confirmați pozitivi cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Procedura prevede ca, în cazul confirmării unui caz într-o clasă, cursurile se suspendă, iar copiii care se consideră că au fost în contact direct cu elevul depistat pozitiv vor rămâne în izolare la domiciliu.

Dacă într-o școală sunt confirmate trei cazuri de coronavirus, orele se suspendă pentru două săptămâni, iar școala intră în proces de igienizare și dezinfecție.

ADVERTISEMENT

Amintim faptul că marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 1.470 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România. Numărul total de infecții a ajuns la 125.414.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 512 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Un total de 100.636 de pacienți au fost declarați vindecați.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

În unitățile sanitare de profil din România, GCS anunță că numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.527. Dintre acestea, 551 sunt internate la ATI

ADVERTISEMENT