ADVERTISEMENT
News

Două localități din România, zero cazuri de COVID-19 în pandemie. În ce zonă se află

Autor: Adrian Baciu | 18.11.2020 | 20:15
Două localități din România, zero cazuri de COVID-19 în pandemie. În ce zonă se află
Două localități din România, zero cazuri de COVID-19 în pandemie. În ce zonă se află. Sursa foto: wikipedia.org

Într-o perioadă în care România raportează zilnic, în mod frecvent, peste 9.000.10.000 de cazuri noi de COVID-19, există unele localități care se pot mândri cu zero infectări de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din două comune situate în județul Buzău au auzit de COVID-19 doar la televizor. În comunitatea lor nu a existat, în toate aceste peste 8 luni de pandemie, nicio îmbolnăvire.

Localitățile aflate în acest scenariu visat de multă lume sunt Pardoşi şi Chiliile, două așezări aflate în zone deluroase și montane din Subcarpații de Curbură.

Două comune din țară au raportat zero cazuri de coronavirus de la startul pandemiei

Județul Buzău are un total de 87 de comune. Dintre acestea, doar două au fost ferite de pandemia de SARS-CoV-2 în toate aceste luni în care această boală a infectate peste 383.000 de români.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Chiliile şi Pardoşi, comune din zone de deal și de munte ale județului, care nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în cele aproape nouă luni de pandemie, scrie Adevărul.

Ambele sunt situate în zone de deal și de munte din Subcarpații de Curbură. Chiliile este situată în Munţii Buzăului, în zona izvoarelor şi cursului superior al râului Sărăţel, afluent al Buzăului şi al afluentului său, Fundata. Populația comunei se ridică la 623 de locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 779 de locuitori.

În ceea ce privește cealaltă localitate ferită de COVID, Pardoşi, aceasta se află în nordul judeţului, în Subcarpaţii de Curbură, pe dealurile din zona cursului superior al Câlnăului. Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei se ridică la 453 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Județul Buzău, peste 5.500 de infectări

De la startul pandemiei de coronavirus, județul Buzău a raportat 5.543 de infectări, iar rata de incidență a ajuns la 2,46 la mia de locuitori, după alte 101 cazuri anunțate miercuri.

În cursul acestei zile, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea privind validarea ratei de incidenţă aferentă perioadei 04.11- 17.11.2020 la nivelul localităţilor Măgura, Cilibia, Merei, Mânzăleşti, Unguriu şi Podgoria.

ADVERTISEMENT

Alte trei comune din judeţul Buzău au depăşit în weekend rata de incidenţă a cazurilor COVID-19 de 1,5/ 1000 de locuitori şi au intrat în scenariul galben. Este vorba despre Măgura, Puieşti şi Cilibia, mai anunță sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT